Εγκαίνια για το νέο εργοστάσιο της «Παπαστράτος»

Εγκαίνια για το νέο εργοστάσιο της «Παπαστράτος»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις προοπτικές της, αλλά και επένδυση ζωτικής σημασίας για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών, αποτελούν τα χθεσινά εγκαίνια των νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Εναν μόλις χρόνο μετά την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η «Παπαστράτος» αποτελεί και επίσημα τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS. Η επένδυση, που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου αλλά και στον ριζικό μετασχηματισμό της «Παπαστράτος», περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτιρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, μέσα από τη νέα γενιά καπνικών προϊόντων, δημιουργεί ένα ακόμη πιο ασφαλές και προβλέψιμο περιβάλλον για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα συντηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, από την καπνοκαλλιέργεια μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Παπαστράτος» Χρήστο Χαρπαντίδη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μέλλον και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της PMI μέσα από τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος της θυγατρικής «Παπαστράτος» αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρείας και στη νέα εποχή ανάπτυξης, που θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό πλεόνασμα που δημιουργεί η «Παπαστράτος», παίρνοντας θέση στο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα.

Σημειώνεται ότι από το 2003, οπότε η Philip Morris International απέκτησε την «Παπαστράτος», έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και με τη νέα επένδυση το συνολικό ύψος φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή