Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ευχαριστημένο», το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω», παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία. Στο πλαίσιο αυτό, το θέατρο Πορεία διοργανώνει σήμερα συζήτηση, μετά το πέρας της παράστασης, με τίτλο «Παιδικό βίωμα και καλλιτεχνική δημιουργία». Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο ψυχαναλυτής Γεράσιμος Στεφανάτος, ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος, η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση (φωτ.) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου.

(…) Tα 70 του χρόνια κλείνει αυτή την εβδομάδα ο μετρ του σύγχρονου μιούζικαλ Αντριου Λόιντ Γουέμπερ και το γιορτάζει με μια νέα αυτοβιογραφία με τον τίτλο «Unmasked», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρπερ Κόλινς. Στο βιβλίο των 500 σελίδων, ο πολυβραβευμένος παραγωγός του «Cats», της «Εβίτα» και της θρυλικής παράστασης «Το φάντασμα της όπερας» ταξιδεύει τους αναγνώστες σε πέντε δεκαετίες της ζωής του και σε ανθρώπους που τον σημάδεψαν, από την ανήσυχη μητέρα του, τη γιαγιά του που ήταν ιδρυτικό μέλος του Χριστιανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τη θεία του, που έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής για γκέι.

(…) Τα κινήματα #MeToo και Time’s Up φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και τους μάτσο ήρωες του Χόλιγουντ με πρώτο στη λίστα τον Τζέιμς Μποντ. Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην τελευταία του εμφάνιση ως πράκτωρ 007 θα έχει άδεια να σκοτώνει, αλλά ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ώστε οι γυναικείοι χαρακτήρες του Μποντ να μην περιορίζονται στο να τον αγαπούν και να πεθαίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή