Πιέσεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Πιέσεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αντιπροσωπεία της NOVA, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο συνδρομητικό κανάλι, η πλευρά της NOVA τόνισε στον κ. Βασιλειάδη ότι η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να τηρεί ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση για όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, χωρίς να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο για τη θωράκιση του αθλήματος και την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι σε επιστολή της προς τη NΟVA η Σούπερ Λίγκα αναφέρει ότι «…δεν έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα…» και σχετικά με τα γεγονότα της Κυριακής 11 Μαρτίου στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και ισχυρίζεται ότι «…ανέκαθεν δυστυχώς συμβαίνουν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου)».

Παράλληλα, η NOVA ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να παρθούν αυστηρότερα μέτρα κατά των φαινομένων της βίας τα οποία, μεταξύ άλλων, έχουν απομακρύνει από τα γήπεδα τους υγιείς φιλάθλους καθώς και να σταματήσει, επιτέλους, το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών από τη Σούπερ Λίγκα στην αστυνομία. Ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA, Πάνος Παπαδόπουλος, μετέφερε στον κ. Βασιλειάδη την αναγκαιότητα να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν, καθώς η διακοπή του επηρεάζει όλα τα έσοδα της αγοράς ποδοσφαίρου και κατά συνέπεια και τα έσοδα της συνδρομητικής πλατφόρμας αλλά και των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, με δεδομένο ότι η τρέχουσα σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΝΟVA με τη Σούπερ Λίγκα προβλέπει ρήτρες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε αγωνιστική που αναβάλλεται, αν η επανέναρξη του πρωταθλήματος γίνει μετά το Πάσχα, οι ρήτρες μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα τρία εκατομμύρια.

Υπέρ της άμεσης επανέναρξης του πρωταθλήματος είναι και η Σούπερ Λίγκα, η οποία σε επιστολή που έστειλε προ ημερών στον Γ. Βασιλειάδη αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη έκπληξη και δυσφορία λάβαμε γνώση της απόφασής σας περί επ’ αόριστον διακοπής του πρωταθλήματος, στην οποία αναφέρεστε τεκμηριώνοντάς τη στην ανάγκη θέσπισης ενός νέου πλαισίου κανόνων. Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο και στην ιδιότητά σας, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας. Δεν κατανοούμε γιατί πρέπει τα επεισόδια σε έναν μόνο αγώνα, στα οποία δεν συμμετείχαν οι φίλαθλοι να οδηγήσουν στην εν γένει διακοπή του πρωταθλήματος και έτσι να υφίσταται σοβαρή διακινδύνευση δυσμενέστατων οικονομικών συνεπειών εις βάρος όλων των ΠΑΕ και να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την εκπλήρωση των οικονομικών κριτηρίων αδειοδότησης της ΕΠΟ. Να διακυβεύεται η δυνατότητα ομαλής ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, λόγω των στενών χρονικών ορίων που θέτει η FIFA, ενόψει Μουντιάλ. Δεν κατανοούμε τι εξυπηρετεί η διακοπή, όταν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο για την τιμωρία τέτοιων περιστατικών.

Δεν κατανοούμε πώς είναι δυνατόν να εκτιμάται εκ μέρους σας, εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, να αλλάξουν οι κανονισμοί και να θεσπιστούν νέοι, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο και είναι χρονικά αδύνατον. Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να προβείτε στην άμεση ανάκληση της απόφασής σας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού περιμένει έως αύριο υπογεγραμμένο από τις 16 ΠΑΕ του συνεταιρισμού ένα δεσμευτικό κείμενο σχετικά με την ασφάλεια και τη βία στα γήπεδα, ώστε να άρει την απόφασή του. Το προς υπογραφή κείμενο εστάλη χθες στις ΠΑΕ.

Χθες, ο Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τους αρχηγούς της εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη, παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ Γ. Γεωργίου και του ταμία του Συνδέσμου Γ. Λαζανά. Οι διεθνείς ενημερώθηκαν από τον κ. Βασιλειάδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει η πολιτεία προκειμένου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του προπονητικού κέντρου της Εθνικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή