Εξοπλιστικά: Νέα δίωξη κατά Ζήγρα για «ξέπλυμα»

Εξοπλιστικά: Νέα δίωξη κατά Ζήγρα για «ξέπλυμα»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κατηγορία αντιμετωπίζει ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς, Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, άσκησαν ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Ν. Ζήγρα, με αφορμή νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έχει μπει στους λογαριασμούς του και συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, όταν ήταν υπουργός ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές και τις απαντήσεις που έφτασαν στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δεύτερο βαθμό στη δίκη των εξοπλιστικών ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, λόγω του ότι ο ίδιος συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές στην αποκάλυψη πτυχών για παράνομο πολιτικό χρήμα στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

«Εως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει», αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κ. Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης.

«Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή», προσθέτει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή