Στη φυλακή οδηγείται ο Γιάννης Καρούζος

Στη φυλακή οδηγείται ο Γιάννης Καρούζος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πέντε εκ των έξι εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Καρούζου που ελέγχθηκαν ποινικά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών στον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης, πρώην μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, καθώς και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ. Στην πρώην σύζυγο του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ, στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επτά και πέντε έτη αντιστοίχως.

Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, δεν αναγνώρισε σε κανένα ελαφρυντικό.

Από τους καταδικασθέντες μόνον ο Ιωάννης Καρούζος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκαν πρόσθετοι περιοριστικοί όροι για να μείνει ελεύθερη.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Ιωάννη Καρούζο και 50.000 ευρώ στον καθένα από τους υπόλοιπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή