Βρετανία: Εξετάσεις αίματος επιβεβαιώνουν την έκθεση του Σκριπάλ στη νευροτοξική ουσία

Βρετανία: Εξετάσεις αίματος επιβεβαιώνουν την έκθεση του Σκριπάλ στη νευροτοξική ουσία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκθεση του Ρώσου πρώην διπλωμάτη Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ ή κάποια άλλη παρόμοια ουσία επιβεβαιώνουν εξετάσεις αίματος που έγιναν στα δύο θύματα της επίθεσης στο Σαλισμπέρι, σύμφωνα με όσα αναφέρει βρετανικό δικαστήριο στην ετυμηγορία του.

Επίσης η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια τόσο ο Σκριπάλ όσο και η κόρη του, οι οποίοι παραμένουν σε καταστολή, να κρατηθούν στη ζωή και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή βελτίωση της υγείας τους.

Σημειώνεται παράλληλα ότι η κατάστασή τους δεν αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο ή κοντικό μέλλον, ενώ σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν είναι εφικτό να διευκρινιστεί πότε ή σε τι βαθμό ο Σκριπάλ και η κόρη του θα μπορούσαν να επανέλθουν μετά την επίθεση που δέχτηκαν με τη νευροτοξική ουσία. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός, ο δεύτερος κατά σειρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τη χημική επίθεση εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, ωστόσο τα συμπτώματά του είναι μικρής έκτασης, έγραψε σήμερα η Mail Online.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσίασε ο δεύτερος αστυνομικός, είναι ερεθισμός του δέρματος. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορεί τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίθεση και προχώρησε στην απέλαση 23 διπλωματών από τη ρωσική πρεσβεία, μια ενέργεια την οποία ανταπέδωσε η Μόσχα.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση εναντίον του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, που παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, αφού τους βρήκαν την 4η Μαρτίου αναίσθητους σε ένα παγκάκι στο Σάλισμπερι.

Ενας αστυνομικός, ο Νικ Μπέιλι, που είχε σπεύσει από τους πρώτους στο σημείο όπου βρέθηκαν τα θύματα, έχει τις αισθήσεις του και δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, γνωστοποίησε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Σχετικά με τον δεύτερο αστυνομικό, οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου και του Ουιλθσάιρ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Mail Online, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή