Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Brexit και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι «27» αναμένεται να επικυρώσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μεταβατική περίοδο και να υιοθετήσουν την πρώτη δέσμη κατευθυντήριων γραμμών για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, θα συμμετάσχουν μόνο οι 19 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ζώνης του Ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζει ότι θα είναι μια «ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για τη γενικότερη προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσης.

Τα δύο θέματα, στα οποία υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, οι αποφάσεις μετατίθενται για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή