Υβρεις και απειλές στη Βουλή από τον Γ. Λαγό της Χ.Α.

Υβρεις και απειλές στη Βουλή από τον Γ. Λαγό της Χ.Α.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο βίαιης και υβριστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των στελεχών του κόμματος Μιχαλολιάκου καταγράφηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, προκαλώντας τη διακοπή συνεδρίασης της Ολομέλειας και παρέμβαση της φρουράς, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ελάχιστα 24ωρα ύστερα από άλλα παρόμοια περιστατικά, αλλά και την άκρως επιεική αντιμετώπισή τους από την πολιτική διεύθυνση του Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά ο εκ των υποδίκων βουλευτής Γ. Λαγός από του βήματος άρχισε να αποκαλεί φωνάζοντας «προδότες» και «πουλημένους» τους πολιτικούς των άλλων κομμάτων, με αφορμή τόσο το Σκοπιανό όσο και το ζήτημα με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε φυλακή της Τουρκίας.

Στις ύβρεις αντέδρασε αρχικώς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίο με επιθετικό τόνο ο χρυσαυγίτης ομιλητής είπε: «Σταμάτα, ρε προδότη». Αμέσως οι διαμαρτυρίες έγιναν περισσότερες, ενώ κοντά στο βήμα βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης που σε έντονο ύφος ζητούσε από τον υβριστή να κατέλθει του βήματος: «Αφού είσαι αρνητής της Δημοκρατίας κατέβα από το βήμα», του είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Σταμάτα ρε, φύγε από δω ρε», απάντησε ο Λαγός κινούμενος απειλητικά προς το μέρος του κ. Ξυδάκη.

«Εδώ δεν είναι καφενές. Ειδοποιήστε τη φρουρά, παρακαλώ», είπε ο προεδρεύων Σπ. Λυκούδης.

«Τι έγινε; Θα μας δείρεις, χιτλερόψυχε;» είπε στον χρυσαυγίτη βουλευτή ο κ. Ξυδάκης, αλλά πριν σημειωθεί χειροδικία, άνδρας της φρουράς και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν ανάμεσα και το επεισόδιο άρχισε να εκτονώνεται. Ο Γ. Λαγός αποχώρησε από το βήμα και λίγο μετά από την αίθουσα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του από τη Χ.Α., στελέχη της οποίας στους διαδρόμους συνέχιζαν να εξαπολύουν χυδαίες ύβρεις.

Μετά το τέλος ολιγόλεπτης διακοπής της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Για να αποδυναμωθεί η στρατηγική έντασης πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και όλη τη δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα, χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς που δείξανε πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, με την ατζέντα που αναδεικνύεις και παράγεις, το ζεσταίνεις».

Ο κ. Βούτσης, αφού έκανε λόγο για «στρατηγική έντασης, διχασμού και μισαλλοδοξίας», είπε πως πρέπει να εφαρμοστούν εκ νέου τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό της Βουλής, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο βουλευτή Γ. Λαγό, αλλά και για το σύνολο της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό που καταγράφηκε νωρίτερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου: Σύζυγος επίλεκτου στελέχους της Χ.Α. εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο τον μουσουλμάνο βουλευτή Ζεϊμπέκ. «Ζήτησε συγγνώμη η κυρία», προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή