Απειλές Τραμπ προς Μπάιντεν μέσω Twitter

Απειλές Τραμπ προς Μπάιντεν μέσω Twitter

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντήλλαξαν τις τελευταίες δύο ημέρες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή σχόλιο του πρώην αντιπροέδρου.

Σε μήνυμά του στο Twitter χθες τα ξημερώματα, ο Τραμπ έγραψε: «Ο τρελο-Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να παραστήσει τον σκληρό άντρα. Στην πραγματικότητα είναι αδύναμος, διανοητικά και σωματικά, και παρ’ όλα αυτά με απειλεί, για δεύτερη φορά, με σωματική βία. Δεν με ξέρει προσωπικά, αλλά θα τον έριχνα κάτω δυνατά και γρήγορα, την ώρα που θα τον είχαν ήδη πάρει τα δάκρυα. Μην απειλείς τον κόσμο, Τζο!».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε εκδήλωση στη Φλόριντα κατά των σεξουαλικών επιθέσεων με θύματα γυναίκες, είπε ότι θα είχε δείρει τον Τραμπ εάν βρίσκονταν και οι δύο στο λύκειο, εξαιτίας των σχολίων του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ για τις γυναίκες.

«Ενας άνθρωπος, ο οποίος έγινε ηγέτης της χώρας μας, λέει ότι μπορεί να αρπάξει μία γυναίκα όπου εκείνος θέλει και να της αρέσει. Με ρώτησαν εάν θα ήθελα να αντιπαρατεθώ σε ντιμπέιτ εναντίον αυτού του κυρίου και είπα όχι. Είπα ότι αν ήμουν στο λύκειο, θα τον έφερνα πίσω από το γυμναστήριο και θα τον έδερνα μέχρι αίματος. Εχω βρεθεί σε πολλά αποδυτήρια στη ζωή μου. Κάθε φορά που κάποιος μιλούσε έτσι για τις γυναίκες, ήταν ο πιο χοντρός και άσχημος», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας στη Φλόριντα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος αναφερόταν στην κασέτα της εκπομπής «Access Hollywood», στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να προβαίνει σε χυδαία και υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες. Ο τότε υποψήφιος πρόεδρος είχε δικαιολογηθεί μετά την αποκάλυψη της κασέτας, λέγοντας ότι επρόκειτο για «λόγια αποδυτηρίου».

Πολλές γυναίκες είχαν καταγγείλει τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί όλες τις καταγγελίες. Οι αποκαλύψεις αυτές δεν φαίνεται, όμως, να επηρεάζουν τη δημοτικότητα του Τραμπ, ιδίως μεταξύ της εκλογικής του βάσης, των λευκών κατοίκων των προαστίων.

Τραμπ και Μπάιντεν είχαν διαπληκτιστεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Είδατε που ο Μπάιντεν θέλει να με πάει πίσω από τον αχυρώνα για να με δείρει; Πολύ θα μου άρεσε αυτό. Πολύ θα μου άρεσε. Είναι σκληρό αντράκι. Σκληρό αντράκι, όταν στέκεται πίσω από ένα μικρόφωνο μόνος του», είχε πει ο Τραμπ σε προεκλογική του εμφάνιση στο Ταλαχάσι της Φλόριντα.

Το σχόλιο του Μπάιντεν για τον Τραμπ και τον «αχυρώνα» είχε ως αφορμή υποτιμητικές δηλώσεις του Τραμπ για την τότε αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Ο Μπάιντεν είχε πει τότε ότι τα σχόλια του Τραμπ αποτελούν τυπικά παραδείγματα σεξουαλικής παρενόχλησης και μισογυνικά παραληρήματα.

Πρόσφατες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση εκλογικής αντιπαράθεσης Μπάιντεν – Τραμπ το 2020, ο πρώην αντιπρόεδρος θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή