ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο ο «πρώτος γαμπρός»

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο ο «πρώτος γαμπρός»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολεοδομική αρχή της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως διεξάγει έλεγχο σε 13 κτίρια που ανήκουν στην κτηματομεσιτική εταιρεία Kushner Cos, η οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος υπό τον διευθυντικό έλεγχο του Τζάρεντ Κούσνερ, κορυφαίου συμβούλου και γαμπρού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν τεθεί οι κατηγορίες πως η εταιρεία του Κούσνερ ενεπλάκη σε ενδεχόμενη «παράνομη δραστηριότητα» που σχετίζεται με την κατάθεση αιτήσεων ως προς την έκδοση αδειών για πραγματοποίηση κατασκευαστικών έργων σε τουλάχιστον 13 κτίρια της εταιρείας.

Το τμήμα Πολεοδομίας της Νέας Υόρκης εξετάζει το ενδεχόμενο η εταιρεία του Κούσνερ να κατέθεσε πλαστά στοιχεία για τις εν λόγω άδειες, επικαλούμενη πως στα κτίριά της δεν υπήρχαν μισθωτές με σύμβαση μίσθωσης με καθορισμένο τίμημα, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν εκατοντάδες. Κατά το Associated Press, η εταιρεία του Κούσνερ φέρεται να είχε υποβάλει τέτοιου είδους ψευδή στοιχεία σε τουλάχιστον 80 αιτήσεις.

Οι επίμαχες αιτήσεις συντάχθηκαν ενόσω τον έλεγχο της εταιρείας ασκούσε ο Τζάρεντ Κούσνερ, ωστόσο φαίνεται πως αυτές είχαν υπογραφεί από εργαζόμενο της εταιρείας, και όχι από τον ίδιο τον Κούσνερ.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να διαφύγει του εξονυχιστικού ελέγχου κατά την πραγματοποίηση κατασκευαστικών εργασιών σε 34 κτίρια, ενώ η ακτιβιστική ομάδα Πρωτοβουλία για τα Στεγαστικά Δικαιώματα (Housing Rights Initiative) ήταν αυτή που αποκάλυψε τις αλλoιωμένες αιτήσεις. Η ομάδα υποστήριξε πως η Kushner Cos είχε βρεθεί συστηματικά σε πλεονεκτική θέση εις βάρος των μισθωτών που κατέβαλαν χαμηλό μίσθωμα, καθώς τους παρενοχλούσε ώστε να τους αναγκάσει να λήξουν τη σύμβαση για να παραχωρηθούν διαμερίσματα σε μισθωτές πρόθυμους να καταβάλουν υψηλότερο χρηματικό τίμημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως είναι θύμα «επιθέσεων με πολιτικά κίνητρα» και έσπευσε να υποστηρίξει πως σέβεται τα δικαιώματα των μισθωτών της και πως λαμβάνει τις «ύψιστες νομικές και ηθικές εγγυήσεις». Νωρίτερα, η εταιρεία είχε δηλώσει πως είχε αναθέσει την προετοιμασία των αιτήσεων σε τρίτα μέρη και περιέγραψε τις εσφαλμένες πληροφορίες ως «λάθη ή τυπογραφικά σφάλματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή