Στην τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στην τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις πολύ σπουδαίες φιλικές αναμετρήσεις εθνικών ομάδων προγραμματίζονται για απόψε, καθώς μένουν πια λιγότερο από τρεις μήνες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 14 Ιουνίου στη Ρωσία. Πρόκειται για τα ματς της Γερμανίας με την Ισπανία, της Αργεντινής με την Ιταλία, της Γαλλίας με την Κολομβία και της Ολλανδίας με την Αγγλία.

Οι δύο τελευταίες νικήτριες του Μουντιάλ, Γερμανία και Ισπανία συγκρούονται στις 9.45 μ.μ. απόψε στο Ντίσελντορφ. Ο Ισπανός εκλέκτορας Γιούλεν Λοπετέγκι άφησε εκτός πρόσκλησης τους Αλβαρο Μοράτα, Πέδρο, Σεσκ Φάμπρεγας και Χουάν Μάτα, επαναφέροντας όμως τον Ντιέγο Κόστα στην ισπανική επίθεση. Από τη Γερμανία θα λείπει ο Μάρκο Ρόις, λόγω του μικροτραυματισμού που αποκόμισε πριν από μία εβδομάδα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Αργεντινή και Ιταλία θα αντιπαρατεθούν την ίδια ώρα στην… έδρα του Σέρχιο Αγουέρο, δηλαδή στο «Ετιχαντ Στέιντιουμ» του Μάντσεστερ. Προς ανακούφιση των Ιταλών αμυντικών οι Αργεντινοί επιθετικοί που τους… ταλαιπωρούν στο Καμπιονάτο, οι Πάολο Ντιμπάλα της Γιουβέντους και Μάουρο Ικάρντι της Ιντερ, έμειναν εκτός επιλογής του Χόρχε Σαμπαόλι. Η δε «Σκουάντρα Ατζούρα» έχει υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της τον Λουίτζι ντι Μπιάτζο.

Στις 10 το βράδυ, η Γαλλία υποδέχεται την Κολομβία στο Παρίσι, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να προσπαθεί να βγάλει άκρη ποιους από τους δεκάδες υποψήφιους για την αποστολή για το Μουντιάλ θα πάρει μαζί του στη Ρωσία, ενώ η Ολλανδία μπαίνει σε νέα εποχή με προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν, έχοντας μείνει εκτός Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας στο Αμστερνταμ τη φιλόδοξη Αγγλία στις 9.45 μ.μ.

Κανέναν δεν θα αφήσουν αδιάφορο ακόμη οι αναμετρήσεις της Πορτογαλίας με την Αίγυπτο στη Ζυρίχη, με Κριστιάνο Ρονάλντο από τη μία και Μοχάμεντ Σαλάχ με Αμίρ Ουάρντα από την άλλη και της Ρωσίας με τη Βραζιλία (χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ) στο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στο φιλικό της προσεχούς Τρίτης στην Ελβετία.

Σε… φιλική δράση είναι και οι προσεχείς αντίπαλοι της Εθνικής μας στο νεοσύστατο «Νέισονς Λιγκ» το φθινόπωρο, οι Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία: Η Ουγγαρία υποδέχεται στις 8 μ.μ. απόψε στη Βουδαπέστη το Καζαχστάν και την ερχόμενη Τρίτη φιλοξενεί τη Σκωτία. Η Φινλανδία αντιμετωπίζει σήμερα στις 6 μ.μ. στο Μπέλεκ της Τουρκίας την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενώ τη Δευτέρα θα συναντήσει στο ίδιο γήπεδο τη Μάλτα. Η δε Εσθονία ταξιδεύει αύριο στο Ερεβάν για να παίξει με την Αρμενία και την Τρίτη θα δώσει στην Τιφλίδα φιλικό με τη Γεωργία.

Σε άλλους φιλικούς αγώνες σήμερα παίζουν Νορβηγία – Αυστραλία, Βουλγαρία – Βοσνία, Τουρκία – Ιρλανδία, Σερβία – Μαρόκο στο Τορίνο, Πολωνία – Νιγηρία και Αυστρία – Σλοβενία, ενώ η Κύπρος αγωνίζεται στο ΓΣΠ της Λευκωσίας με το Μαυροβούνιο.

Αύριο θα γίνουν οι αγώνες Σουηδία – Χιλή, Ισραήλ – Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία – Νότια Κορέα και τη Δευτέρα υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή