Κοζάνη: Αποζημίωση 160.000 ευρώ για τον θάνατο του 5χρονου αγοριού από τα ροτβάιλερ

Κοζάνη: Αποζημίωση 160.000 ευρώ για τον θάνατο του 5χρονου αγοριού από τα ροτβάιλερ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημίωση 160.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης υπέρ της μητέρας του 5χρονου Στάθη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο το Πάσχα του 2016, από δύο ροτβάιλερ σε εξοχική κατοικία της Κοζάνης.

Η απόφαση αποζημίωσης αφορά από κοινού τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και τη σύζυγό του. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 5χρονου, Ζήσης Βρίκος, στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν το ποσό, η μητέρα έχει δικαίωμα να ζητήσει την προφυλάκιση τους για τέσσερις μήνες μέχρι την καταβολή του.

Στην απόφαση γίνεται ρητή αναφορά πως η μητέρα του 5χρονου δεν φέρει καμία ευθύνη για το τραγικό περιστατικό, που συνέβη στην αυλή του σπιτιού των δυο ιδιοκτητών των ροτβάιλερ.

Ο νομικός σύμβουλός της μητέρας επαναβεβαίωσε παλιότερη δέσμευσή της ότι μέρος της αποζημίωσης θα παραχωρηθεί σε κοινωφελή ιδρύματα, όπως το 15% θα προσφερθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και 15% στο Ειδικό Εργαστήρι για Άτομα με Αναπηρία στην Κοζάνη.

Η πλευρά των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ αναμένεται να καταθέσει έφεση επί της απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή