Αίγυπτος: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη στην Αλεξάνδρεια

Αίγυπτος: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη στην Αλεξάνδρεια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η βομβιστική επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί, είχε στόχο τον επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών ασφαλείας της Αλεξάνδρειας, υποστράτηγο Μοστάφα αλ-Νεμρ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το MENA ο Νεμρ είπε πως δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ένας οδηγός, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ένα καμένο αυτοκίνητο και καπνό να υψώνεται από το σημείο της έκρηξης.

«Το Σάββατο 24 Μαρτίου εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο εξερράγη… κατά τη διέλευση του επικεφαλής ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η αστυνομία και μέλη του στρατού έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την έκρηξη, που σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Μετά την ανατροπή από τον στρατό του δημοκρατικά εκλεγμένου, αλλά αμφιλεγόμενου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, σειρά φονικών επιθέσεων έχουν πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή