Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ κατά της απέλασης των Αφρικανών μεταναστών

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ κατά της απέλασης των Αφρικανών μεταναστών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να απελάσει Αφρικανους μετανάστες που μπήκαν παράτυπα στο Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να απελάσει αρκετές χιλιάδες Ερυθραίους και Σουδανούς που δεν έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα. Το Ανώτατο Δικαστήριο "πάγωσε" προσωρινά αυτό το σχέδιο, δίνοντας στην κυβέρνηση διορία μέχρι τις 26 Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσει τα νομικά της επιχειρήματα.

"Δεν υπάρχει διαφορά στο αίμα μας και το δικό τους, όλοι είμαστε άνθρωποι" φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η συγκέντρωση μεταδόθηκε απευθείας από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή.

Ο υπουργός Παιδείας Ναφταλί Μπενέτ, ο επικεφαλής του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", αντέδρασε με ανάρτησή του στο Twitter: "Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει σε αυτήν την εκστρατεία που έχει ως στόχο να επιτρέψει σε όσους διείσδυσαν παράνομα αναζητώντας δουλειά να μείνουν στο Ισραήλ, γιατί διαφορετικά θα γίνουμε το γραφείο ευρέσεως εργασίας όλου του κόσμου".

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες ζουν σήμερα στο Ισραήλ και οι μισοί από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- δεν απειλούνται με απέλαση. Οι περισσότεροι έφτασαν στη χώρα μετά το 2007, περνώντας από το Σινά και εγκαταστάθηκαν σε φτωχογειτονιές του Τελ Αβίβ.

Περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν οικειοθελώς από τη χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης που τους έδινε το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα φύγουν αυτοβούλως μέχρι τις αρχές Απριλίου ή αν θα φυλακιστούν επ αόριστον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή