Χρυσοχοΐδης: Εθνική συνεννόηση και ομοψυχία απέναντι στην πολιτική διχασμού

Χρυσοχοΐδης: Εθνική συνεννόηση και ομοψυχία απέναντι στην πολιτική διχασμού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγει η εθνική συνεννόηση και ομοψυχία απέναντι στην πολιτική διχασμού, μίσους που καλλιεργείται και τελικά οδηγεί σε αδυναμία συγκρότησης εθνικού μετώπου, επισημαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής. Μόνο έτσι, υποστηρίζει, θα σταματήσουν όλα να τίθενται στο βωμό του κομματικού συμφέροντος, χωρίς καμία αναστολή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις στα εθνικά θέματα και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας επισημαίνοντας ότι θα πρέπει τα ευρωπαϊκά όργανα, στο πλαίσιο των συνθηκών να δράσουν και να απαιτήσουν από την Τουρκία το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των λαών, εγκαταλείποντας την ρητορική και επιχειρησιακή επιθετικότητα.

Θεωρεί ότι άμεση προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανασυγκρότηση ενιαίου εθνικού μετώπου ώστε να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές απειλές ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία καθώς και για να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει επίσης ότι το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ήταν ένα συνέδριο γνωριμίας και ομογενοποίησης των δυνάμενων που συμμετέχουν ενώ είναι ξεκάθαρος για το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει:

«Αν το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη των εκλογών είναι ένα ρωμαλέο πολιτικό ρεύμα, μια ισχυρή πολιτική δύναμη, τότε αυτό θα θέσει στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας καλώντας όλες τις υγιείς δυνάμεις γύρω από το τραπέζι. Και τότε μόνο καλά μπορούν να προκύψουν για την Ελλάδα. Αν αντιθέτως η επόμενη των εκλογών μάς βρει ισχνούς πολιτικά και αδύναμους εκλογικά, τότε είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ρόλος για το νέο μας εγχείρημα», λέει.

Ο πρώην υπουργός και νυν ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής παραπέμπει, τέλος, στον Αλέξη Τσίπρα για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αναφέροντας: «Αυτός ίσως ξέρει. Ή μπορεί να μην ξέρει ούτε ο ίδιος γιατί είναι, νομίζω, στη λογική βλέποντας και κάνοντας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή