Ενισχυμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα βλέπει ο νέος επικεφαλής του Euroworking Group

Ενισχυμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα βλέπει ο νέος επικεφαλής του Euroworking Group

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίοδο ενισχυμένης εποπτείας θα εισέλθει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος εκτιμά ο νέος επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Χάιλμπριφ αναφέρει ότι «το ΔΝΤ έχει θέσει ως προυπόθεση για να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτουμένων που έχει ζητήσει, και περισσότερη σαφήνεια στο χρέος. Ο τόνος τους είναι θετικός, αλλά πρέπει να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα»,

Ο νέος πρόεδρος του EuroWorkingGroup τονίζει πως «αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πως προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής εποπτείας και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος». Και συμπληρώνει πως «τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στον σωστό δρόμο».

Σχετικά με τα μέτρα διευθέτησης του χρέους ο κ. Φάιλμπριφ είπε ότι το πιο σημαντικό είναι η «επέκταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του EFSF» και συμπλήρωσε πως «όταν η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, τότε η επέκταση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη» ενώ στα ενδεχόμενα που μελετώνται περιλαμβάνεται και «η πιθανότητα να εξαγοραστούν από τον ESM τα δάνεια του ΔΝΤ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή