Αμετάκλητη απαλλαγή Μαρινάκη για τα στημένα

Αμετάκλητη απαλλαγή Μαρινάκη για τα στημένα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάκλητα απαλλάσσεται από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την έκδοση βουλεύματος από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο έκρινε την αναίρεση που είχε ασκηθεί για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (βούλευμα), με το οποίο είχε αποφασιστεί ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Το ανώτατο δικαστήριο, αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ειδικότερα έκρινε ότι η αναίρεση που ασκήθηκε κατά της απαλλαγής Μαρινάκη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πρέπει να απορριφθεί στα βασικά της σημεία και ως εκ τούτου η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις τρείς κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καθίσταται πλέον αμετάκλητη, δεν αλλάζει.

Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος ελήφθη κατά πλειοψηφία δύο προς ένα σε ό,τι αφορά την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, ενώ υπήρξε ομόφωνη ως προς την εκβίαση.

Ομως το Ποινικό Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου στέλνει πίσω στο Συμβούλιο Εφετών προς νέα κρίση, τις κατηγορίες για παραβάσεις που σχετίζονται με χειραγώγηση αγώνων λόγω ελλείψεως αιτιολογίας και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή