Ρωσία: Σημαντικά κενά ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο όπου σκοτώθηκαν 64 άνθρωποι

Ρωσία: Σημαντικά κενά ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο όπου σκοτώθηκαν 64 άνθρωποι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φύλακας του εμπορικού κέντρου στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, στο οποίο έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 64 άνθρωποι από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, φέρεται να απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών αφότου έλαβε το σήμα συναγερμού προειδοποίησης πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε ότι οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φύλακας του εμπορικού κέντρου να τεθεί υπό κράτηση. Όπως δήλωσε η ίδια, ο φύλακας μόλις πήρε το σήμα για εκδήλωση πυρκαγιάς , απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών.

Νομικός ειδικός σε θέματα ποινικού δικαίου δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο φύλακας ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία για αμέλεια και για παράβαση των κανόνων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως επτά έτη, ένα η αμέλεια έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο και περισσότερων ατόμων.

Η πυρκαγιά στο τετραώροφο εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο εκδηλώθηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 64 άνθρωποι. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 10 άτομα, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν από εισπνοές καπνού.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εμπορικού κέντρου. Η Ανακριτική Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι κατά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχαν γίνει «σοβαρές παραβιάσεις».

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Κεμέροβο, είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε διάστημα 100 ετών. Το 1999 στην πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Σαμάρα είχαν χάσει την ζωή τους 57 άνθρωποι, το 2007 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Κραντοντάρ είχαν χάσει την ζωή τους 63 άνθρωποι και το 2009 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Περμ είχα χάσει την ζωή τους 153 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή