Πάπας Φραγκίσκος: Ευχαριστώ που μας προστατεύετε από τους «τρελούς» τρομοκράτες

Πάπας Φραγκίσκος: Ευχαριστώ που μας προστατεύετε από τους «τρελούς» τρομοκράτες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε σήμερα τους Ιταλούς αστυνομικούς που κάνουν "θαυμάσια δουλειά" προστατεύοντας το Βατικανό και ιδίως την πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους "τρελούς" τρομοκράτες.

"Εργάζεστε εδώ για να προστατεύετε τους ανθρώπους, δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω", είπε ο πάπας με την ευκαιρίας της συνάντησής του με μέλη της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας της ιταλικής αστυνομίας.

Όπως είπε, βλέποντάς τους άνδρες αυτούς να περιπολούν στο Βατικανό, πεζή ή με μηχανές, σκέφτεται συχνά: "αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται για να προστατεύσουν τον πάπα, να προστατεύσουν τον κόσμο, για να μην κάνει κάτι κάποιος τρελός, κάποια σφαγή και καταστρέψει τόσες οικογένειες".

Από την "διακριτική και αποτελεσματική" δουλειά τους επωφελούνται όχι μόνο οι Καθολικοί προσκυνητές απ' όλον τον κόσμο αλλά επίσης οι εκπρόσωποι άλλων θρησκειών, κρατών και οι πολιτες που πηγαίνουν στο Βατικανό για να συναντηθούν με τον πάπα και τους συνεργάτες του, σημείωσε.

Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλ, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή, υπενθύμισε ότι η Αγία Έδρα αλλά και η πόλη της Ρώμης έχουν στοχοποιηθεί από την τρομοκρατική και την τζιχαντιστική προπαγάνδα.

Με βάση τις Συμφωνίες του Λατερανού, του 1929, η Ιταλία έχει αναλάβει την προστασία του Βατικανού. Σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου –που θεωρείται έδαφος του Βατικανού– παρεμβαίνει η ιταλική αστυνομία.

Νωρίτερα σήμερα, με τηλεγράφημά του, ο πάπας καταδίκασε την επίθεση που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη νότια Γαλλία και χαιρέτισε τον ηρωισμό του αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού προσφέρθηκε εθελοντικά να πάρει τη θέση μιας ομήρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή