Πέντε προτάσεις για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Πέντε προτάσεις για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την ολοκλήρωση των παραστάσεων για πολλά θεατρικά έργα της αθηναϊκής σκηνής την πρώτη μέρα του Απρίλη, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/03), συλλέξαμε πέντε ιδιαίτερα έργα τα οποία ξεχωρίζουν για τον προβληματισμό, το γέλιο ενίοτε αλλά και την συγκίνηση που εγείρουν, λόγω της πλοκής, των μηνυμάτων τους και των ερμηνειών.

Ο Φάρος (Δράμα)

Τέσσερις φίλοι και ένας ξένος (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης) περνούν την παραμονή Χριστουγέννων σε ένα υπόγειο στο Δουβλίνο, πίνοντας και παίζοντας χαρτιά. Αδράνεια, λάθη και ματαιοδοξία είναι μερικά από τα γνωρίσματα που τους στοιχειώνουν. Η σκιαγράφηση του προσωπείου κάθε ήρωα, η σιωπηλή θέληση για αλλαγή, καθώς και οι μεταξύ τους σχέσεις αποτυπώνονται άρτια από την σκηνοθεσία του Κ. Μαρκουλάκη, ενώ η χημεία στην ερμηνεία του θιάσου έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχία του έργου. Ευδιάκριτα καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης είναι και ιρλανδικά ζητήματα που απασχολούν τον Κόνορ Μακφέρσον – δημιουργό του έργου – όπως ο αλκοολισμός και ο καθολικισμός.

Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Κέντρο   Παραστάσεις: Τετάρτη-Παρασκευή: 21:00, Σάββατο, Κυριακή: 18:00, 21:00   Τιμές: € 20, 17, 14

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ (Δράμα) 

Δεύτερη χρονιά επιτυχίας για το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο οποίο ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη υποδύονται ένα ζευγάρι Αμερικάνων διανοούμενων ακαδημαϊκών. Σε έναν συνεχώς εντεινόμενο διάλογό τους υπό την μορφή παιχνιδιού ισχύος και υπό την επήρεια αλκοόλ θίγονται ζητήματα μπροστά σε ένα νεότερο ζευγάρι που τους έχει επισκεφθεί, τα οποία ξεδιπλώνουν αντιθέσεις και καταρρίπτουν τους κοινωνικούς φραγμούς, με απόλυτο ρεαλισμό – χωρίς βέβαια να λείπει το χιούμορ.

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14,Μεταξουργείο   Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00   Tιμές: € 14, 10, 5

Αυγά Μαύρα (Κοινωνικό)

Δύο αδέλφια (Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη), παιδιά ενός αντάρτη της Ρούμελης, τα οποία χώρισε ο εμφύλιος πόλεμος, ανταμώνουν μετά από χρόνια και κάνουν έναν απολογισμό των πληγών και του χαμένου χρόνου, χωρίς ωστόσο, μελοδραματισμούς. Ένα έργο του Διονύση Χαριτόπουλου για την ασχήμια του εμφύλιου μίσους και της πολιτικής πόλωσης, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου.

Θέατρο Θεατρική Σκηνή, Νάξου 84, Κυψέλη   Παραστάσεις: Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00   Τιμές: € 15 (Σάββατο), 10 (Κυριακή)

Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου (Κωμωδία)

10 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επιστρέφει ανανεωμένη, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Η Μαρία Λεκάκη ως μία κληρονόμος που βρίσκεται αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και την μοναξιά, αποφασίζει να αποδεσμευτεί από τους φόβους της και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή της. Έτσι, ξετυλίγονται εύστοχα οι υπαρξιακές αγωνίες του σύγχρονου Έλληνα, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει μέσω της αυτοκριτικής και της αυτοβελτίωσης.

Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Κέντρο   Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή 19:00,  Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00, 21:00   Τιμές: € 20, 16, 14, 12

Γοργόνες και μάγκες (Μιούζικαλ)

Η γνωστή σε όλους και ίσως μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της FINOS FILM αναβιώνει σήμερα, 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή με μία διασκευή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βαλάρη. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή αφού ο θίασος αποτελείται από 34 ηθοποιούς όπως η Ζέτα Δούκα, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, η Μαρία Κορινθίου, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Αγγελική Λάμπρη, καθώς και καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής όπως ο Γιάννης Πλούταρχος. Μία πολύχρωμη, χαρούμενη και γεμάτη ζωντάνια παράσταση με διαχρονικά τραγούδια για να νοσταλγήσουν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι την ψυχαγωγία της δεκαετίας του ’60.

Θέατρο Broadway, Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων, Αθήνα   Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:00   Τιμές: € 40, 22, 18, 15

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή