«Οι κατάδικοι της Μόριας» στη «Χουριέτ»

«Οι κατάδικοι της Μόριας» στη «Χουριέτ»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κεντρικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Οι κατάδικοι της Μόριας» κυκλοφόρησε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», χθες, ημέρα πραγματοποίησης της συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Οι συνθήκες στη Μόρια, όπου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, χωρούν 2.000 άτομα, ωστόσο παραμένουν 5.000 άνθρωποι, είναι εξαιρετικά άσχημες για τους πρόσφυγες. Είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σε αυτή τη μεγάλη φυλακή για πολλούς μήνες περιμένοντας την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν καταθέσει, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρισμού, οι πρόσφυγες καίνε ξύλα για να ζεσταθούν, ενώ λόγω του υπερπληθυσμού πολλοί μένουν σε καλοκαιρινές σκηνές. Τα παιδιά παίζουν στις λάσπες, περιγράφει ο συντάκτης, στοιχεία που τονίζεται ότι προέκυψαν έπειτα από αυτοψία στο ΚΥΤ (κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης) του νησιού.

Κάποιοι προσεύχονται μπροστά στις σκηνές, κάποιοι ξυρίζονται σε σπασμένο καθρέφτη, περιγράφει στο δημοσίευμα, καταλήγοντας στη δήλωση του Μαχμούτ Χαμαντά, 25χρονου από τη Συρία: «Δεν ήξερα πόσο άσχημα είναι εδώ. Ηρθαμε στην Ευρώπη για καλύτερα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Είμαστε φυλακισμένοι στην κόλαση. Δεν θα ερχόμουν αν το ήξερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή