Σέντρα ξανά με την ίδια ποινή υποβιβασμού

Σέντρα ξανά με την ίδια ποινή υποβιβασμού

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To σύνολο των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε, στο χθεσινό επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο, να συνυπογράψει το κείμενο με τις δεσμεύσεις προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου ο τελευταίος να άρει την απόφαση της επ’ αόριστον διακοπής του πρωταθλήματος και αυτό να επαναρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής. «Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα, αφού έλαβε υπόψη και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται στα από 21/3/2018 και 23/3/2018 έγγραφα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, να υποβάλει εντός της ποδοσφαιρικής οικογένειας συγκεκριμένες προτάσεις-τροποποιήσεις των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνεταιρισμού. Πλέον το «μπαλάκι» βρίσκεται στο «γήπεδο», του Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος θα αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το άλλο κρίσιμο θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόταση της ΑΕΚ περί αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού, η οποία προβλέπεται για τις ομάδες που δεν πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Η πρόταση δεν πέρασε από διοικητικό συμβούλιο επειδή δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων των παριστάμενων ομάδων. Υπέρ της αλλαγής στην ποινή ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι ΠΑΕ Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, «παρών» ψήφισε η Ξάνθη και «λευκό» η Κέρκυρα. Η απόρριψη της πρότασης για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού σημαίνει ότι οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ θα υποβιβαστούν.

Στην τοποθέτησή του ο ΠΑΟΚ, που καταψήφισε την πρόταση, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ιδέα είναι πολύ καλή να αλλάξει η ποινή, αφού ο υποβιβασμός είναι βαριά ποινή. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από κει και πέρα, όμως, όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να μείνει ο Παναθηναϊκός». «Δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλ. Κούγιας.

Παρότι οι ΠΑΕ ομονόησαν στο «δεσμευτικό κείμενο»-αίτημα προς τον Βασιλειάδη ώστε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, η συνεδρίαση του συνεταιρισμού ήταν επεισοδιακή με πρωταγωνιστές τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού (ο οποίος είχε επταμελή εκπροσώπηση) και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μ. Γκαγκάτση. Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, είπε: «Κάνεις τον κυριλέ εδώ. Πες αυτά που έλεγες στα αποδυτήρια της Τούμπας». Η απάντηση του δεύτερου ήταν: «Εσύ με ποιο δικαίωμα είσαι εδώ μέσα; Κάνετε μπου… τη διαδικασία με επτά άτομα». Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει όταν ο Καραπαπάς του ζήτησε να πάνε έξω, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήκω και πάμε έξω ρε τσουτσέκι», για να πάρει την απάντηση «έρχομαι ρε σαπιοκοιλιά»! Την ώρα που αμφότεροι κινήθηκαν προς την έξοδο, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού να λέει: «Εδώ στην Αθήνα δεν τα λες αυτά που έλεγες πάνω. Οτι θα μας σκοτώνατε έλεγες» και αυτόν του ΠΑΟΚ, να απαντάει: «Τα λέω κι εδώ και παντού. Ηρθατε, κάνατε θέατρο με τον προπονητή σας, για να πάρετε το παιχνίδι στα χαρτιά ξεφτίλες. Εχετε καταστρέψει το ποδόσφαιρο». Η πλευρά του Ολυμπιακού έθεσε θέμα για την παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση ως διευθύνοντος συμβούλου και για το κατά πόσον είναι νόμιμη η σύμβασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή