ΗΠΑ: Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο με την Ντάνιελς

ΗΠΑ: Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο με την Ντάνιελς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ασφαλιστικά μέτρα απείλησε χθες ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα ταινιών πορνό Στόρμι Ντάνιελς, ύστερα από την τηλεοπτική της συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS σχετικά με παλαιότερη, σεξουαλική της συνεύρεση με τον τότε μεγαλοεπιχειρηματία και νυν πρόεδρο της χώρας.

Στην επιστολή που έστειλε την Κυριακή, ο Μάικλ Κοέν απαιτεί από την Ντάνιελς να σταματήσει τους υπαινιγμούς που διατύπωσε στην πολύκροτη συνέντευξή της περί ανάμειξης του δικηγόρου ή και του ίδιου του Τραμπ σε απόπειρα εκφοβισμού της.

Μιλώντας στο CBS, η Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Στόρμι Ντάνιελς, περιέγραψε με γαργαλιστικές λεπτομέρειες τη μία και μοναδική σεξουαλική της συνεύρεση με τον Τραμπ στο περιθώριο τουρνουά γκολφ, στη λίμνη Τάχο, τον Ιούλιο του 2006. Ανέφερε ότι ζήτησε από τον Τραμπ να κατεβάσει το παντελόνι του και ότι τον χτύπησε ελαφρά με περιοδικό που είχε τον ίδιο στο εξώφυλλό του, προτού κάνουν έρωτα χωρίς προφυλακτικό. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η συνεύρεση ήταν συναινετική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν παριστάνει το θύμα» ούτε υποδύεται ακτιβίστρια του γυναικείου κινήματος #MeToo. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Touch το 2011, καθώς σκόπευε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Τραμπ αντί ποσού 15.000 δολαρίων. Λίγες εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια, άγνωστος την πλησίασε σε χώρο στάθμευσης, στο Λας Βέγκας, και της συνέστησε «να αφήσει ήσυχο τον Τραμπ», γιατί «θα ήταν κρίμα για την κόρη της να δει να συμβαίνει κάτι στη μητέρα της».

Νέα παραίτηση δικηγόρου

Ενας δεύτερος πονοκέφαλος για τον Τραμπ προέρχεται από τις αλυσιδωτές παραιτήσεις δικηγόρων που θα τον υπερασπίζονταν στις έρευνες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική υπόθεση. Την Κυριακή παραιτήθηκε ο Τζόζεφ Ντι Τζένοβα, με συνέπεια μόνον ένας δικηγόρος, ο Τζέι Σουκόλοου, να χειρίζεται σήμερα τη δύσκολη αυτή υπόθεση.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι τεράστιες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε πολλές πόλεις, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής, στον απόηχο του πρόσφατου μακελειού στη Φλόριντα.

Ρεπορτάζ του αμερικανικού Τύπου ανέφεραν ότι οι ακτιβιστές σκοπεύουν να παρέμβουν ενεργά στις ενδιάμεσες εκλογές του φθινοπώρου για το Κογκρέσο, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή