Αμετάκλητη απαλλαγή Μαρινάκη για τα στημένα

Αμετάκλητη απαλλαγή Μαρινάκη για τα στημένα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάκλητα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, εκβίαση και εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την απόφαση (βούλευμα) του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο δεν δέχθηκε την αναίρεση που είχε ασκήσει η Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου ζητώντας τον επανέλεγχο της υπόθεσης μετά το βούλευμα που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δέχθηκε μόνον το σκέλος της αναίρεσης που αφορούσε παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας για χειραγώγηση αγώνων και σύσταση συμμορίας, κατηγορίες οι οποίες θα επανεξεταστούν από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και πάλι καλείται να επιληφθεί της υποθέσεως.

Διώξεις για «Noor 1»

Παράλληλα, με έγγραφη παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ειδική ανακρίτρια σε θέματα Διαφθοράς, η Ευαγγελία Αλεξακίδου, ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, εναντίον των οποίων η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την υπόθεση του πλοίου «Noor 1».

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζήβα άσκησε ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση, κατοχή, πώληση και μεταφορά ναρκωτικών, τόσο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και των συνεργατών του, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτοασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Ομως για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πάλι στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης, η ανακρίτρια που ανέλαβε ήδη την υπόθεση θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

«Αθλια σκευωρία»

Ο ίδιος ο εφοπλιστής με ανακοίνωσή του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή και έκανε λόγο για «άθλια σκευωρία», ενώ δήλωσε ότι «σύντομα θα αποκαλυφθούν οι σκευωροί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή