Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε η παύση μου από τη διεύθυνση της ΚΣΟΤ, την οποία υπηρέτησα επί δύο δεκαετίες με αμείωτο καλλιτεχνικό πάθος», αναφέρει στην επίσημη απάντησή της η Παυλίνα Βερέμη (φωτ.), που χθες παύθηκε από τη διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Η κ. Βερέμη συμπληρώνει: «Συνειδητά επιλέγω να μην εμπλακώ σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, αν και γνωρίζω ότι μπορεί να προκληθώ, με συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

(…) Ως έναν ιδιότροπο άνθρωπο που ζει στη χλιδή και μανιακό με την κοινή γνώμη, περιγράφει το βιβλίο «Rebel Prince» του Τομ Μπάουερ τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας. Πρόκειται για μια βιογραφία που προέκυψε, σύμφωνα με τον συγγραφέα, από συνεντεύξεις περισσότερων από 120 ανθρώπων και περιγράφει γεγονότα από την πολυτελή ζωή του Καρόλου, όπως όταν πήρε το βασιλικό τρένο για να επισκεφθεί μια παμπ σε ένα ταξίδι που κόστισε περίπου 19.000 λίρες.

(…) Εσωσε χιλιάδες παιδιά από τον κόσμο των ναρκωτικών και του εγκλήματος, ανοίγοντάς τους την πόρτα στον κόσμο της μουσικής. Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου που πέθανε προχθές σε ηλικία 79 ετών, ξεκίνησε το El Sistema, το περίφημο πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης νέων στη Βενεζουέλα το 1975 σε ένα γκαράζ, με μόλις 11 μουσικούς. Κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες νέους και να αναδείξει σπουδαίους μουσικούς, όπως ο διάσημος σήμερα Γκουστάβο Ντουνταμέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή