Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Αγκυρα: Αν πάρετε τους ρωσικούς S-400 ξεχάστε τα αμερικανικά F-35

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Αγκυρα: Αν πάρετε τους ρωσικούς S-400 ξεχάστε τα αμερικανικά F-35

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο δίνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία αναφορικά με την απόφαση της δεύτερης να προχωρήσει σε συμφωνία αγοράς πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που ταξίδεψε στις ΗΠΑ έλαβε προειδοποίηση ότι αν τελικά αποκτήσει τους ρωσικούς S-400 Triumph, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δεν πρόκειται να λάβει από τις ΗΠΑ μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για νέα συμφωνία Τουρκίας – ΗΠΑ για αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι ,να αναφέρει: «Μπορώ να πω ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις μας με τις ΗΠΑ σχετικά με το σύστημα πυραύλων Patriot»

Γίνεται ακόμη γνωστό από Τούρκο αξιωματούχο πως η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει συστήματα αεράμυνας από την γαλλοιταλική κοινοπραξία Eurosam,

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και άλλη  μια δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος παραδέχθηκε ότι «το σύστημα που αγοράζουμε από τη Ρωσία δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ (σ.σ δεν είναι συμβατά) αλλά διατηρούμε το στόχο μας για την ανάπτυξη ενός συστήματος συμβατού με το ΝΑΤΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή