Εβδομάδα των παθών για τους «πράσινους»

Εβδομάδα των παθών για τους «πράσινους»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα ομάδες της Σούπερ Λίγκας αρνήθηκαν να προσυπογράψουν το αίτημα της ΑΕΚ να αρθεί η ποινή του υποβιβασμού για όσους δεν εξασφαλίσουν αδειοδότηση και πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του να αλλάξει κατηγορία λόγω χρεών!

Παρά την αισιοδοξία ότι η πρόταση θα ψηφιζόταν λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κι άλλες ομάδες, κυρίως αυτές που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Επρεπε να την προσυπογράψουν τα 3/4 των μελών της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή 12 στις 16 ομάδες, αλλά το υπέγραψαν μόνον επτά. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Λάρισα, Λαμία και Πανιώνιος ψήφισαν θετικά, οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρ., Απόλλωνας, Πλατανιάς, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα, αρνητικά, ο εκπρόσωπος της Ξάνθης δήλωσε «παρών», ο Λεβαδειακός απείχε και η Κέρκυρα ψήφισε λευκό. Ετσι η ισχνή πλειοψηφία του 7-6 υπέρ της αλλαγής του κανονισμού δεν ήταν αρκετή για να κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ.

«Θα προσφύγουμε στην ομοσπονδία. Θα ζητήσουμε την αλλαγή του κανονισμού και την τροποποίηση της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, αφού η ΕΠΟ αποφασίζει», δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, όμως δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν να αγνοήσει η ομοσπονδία τη συλλογική βούληση της Σούπερ Λίγκας.

Πλέον οι «πράσινοι» ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να διακανονίσουν (όχι να ξεπληρώσουν) το σύνολο των χρεών τους μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθώς το σενάριο μικρής παράτασης της προθεσμίας με άδεια της UEFA θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και πολύ γρήγορες επαφές με όλους τους πιστωτές του, έχοντας την ελπίδα ότι το σύνολό τους θα συναινέσει υπό τον φόβο μεγαλύτερης εμπλοκής σε περίπτωση υποβιβασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή