Ποδόσφαιρο: Αυτή τη φορά έδειξε παλμό η Εθνική

Ποδόσφαιρο: Αυτή τη φορά έδειξε παλμό η Εθνική

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικηφόρο ήταν το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με αντίπαλο την Αίγυπτο χθες βράδυ στη Ζυρίχη, παρουσία μόλις 2.790 θεατών, η πλειονότητα των οποίων ήταν Ελληνες, μόνιμοι κάτοικοι Ελβετίας. Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε επικράτησε με 1-0, αν και έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. Οι διεθνείς είχαν πολλή διάθεση, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Αίγυπτο που θα είναι παρούσα το καλοκαίρι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο χθεσινοβραδινός αγώνας ήταν ιδιαίτερος για τον Βασίλη Τοροσίδη, καθώς έφθασε τις 96 συμμετοχές με την Εθνική, όσες έχει και ο Στράτος Αποστολάκης.

Σε σχέση με τον φιλικό της περασμένης Πέμπτης με την Ελβετία στο ΟΑΚΑ, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0, κόντρα στην Αίγυπτο ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε σε δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα, με μοναδικό κοινό πρόσωπο τον Δώνη. Το γκολ που έκρινε το φιλικό το πέτυχε ο Νίκος Καρέλης με κεφαλιά στο 30΄, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μπακάκη, ενώ έξι λεπτά μετά ο επόπτης υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Σταφυλίδη, ο οποίος είχε προλάβει να σκοράρει με εντυπωσιακό γκολ εκτός περιοχής και πλάγια αριστερά.

Ο τεχνικός της Αιγύπτου, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον επιθετικό της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε τον μεσοεπιθετικό του Ατρόμητου, Αμρ Ουάρντα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52΄ Ασράφ), Ασούρ (64΄ Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46΄ Ουάρντα), Σόμπχι (79΄ Σικαμπάλα), Ζακαριά (46΄ Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65΄ Καχραμπά).

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννιώτης (46΄ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71΄ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89΄ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74΄ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

• Ενα από τα σημαντικότερα χθεσινοβραδινά φιλικά διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη, όπου η Γαλλία επικράτησε της Ρωσίας με 3-1. Για τους Γάλλους ένα γκολ πέτυχε ο Πογκμπά και δύο ο Μπαπέ. Μάλιστα, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στη μεταπολεμική ιστορία των «τρικολόρ» που σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς σε ηλικία 19 ετών και 3 μηνών. Αλλα αποτελέσματα: Μαυροβούνιο – Τουρκία 2-2, Ελβετία – Παναμάς 6-0, Ουκρανία – Ιαπωνία 2-1, Δανία – Χιλή 0-0, Ουγγαρία – Σκωτία 0-1.

• Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η Εθνική ελπίδων επικράτησε χθες της Τσεχίας με 3-0 στο γήπεδο της Ξάνθης και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε στο 7΄ ο Λημνιός, ενώ στο 31΄ ο Μανθάτης πέτυχε το 2-0. Στο 53΄ ο Σάλιακας διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε από το 49΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Νικοπολίδης χρησιμοποίησε τους Κότσαρη, Σάλιακα, Τσιμίκα, Πασαλίδη, Νικολάου, Καραχάλιο, Μανθάτη (74΄ Χατζηδιάκο), Κουλούρη (82΄ Βέργο), Ανδρούτσο, Γαλανόπουλο, Λημνιό (85΄ Χατζηγιοβάννη).

• Η Εθνική Νέων ηττήθηκε από την Πολωνία με 3-1 σε ένα ούτως ή άλλως αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς η διοργανώτρια Ιταλία είχε εξασφαλίσει πριν από τη σέντρα την πρόκριση στην τελική φάση από τον όμιλο της ελληνικής ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο σκορ με τον Δουβίκα στο 13΄. Δύο λεπτά αργότερα η Πολωνία ισοφάρισε με τον Μπέργκιερ. Στο 73΄ με τον Μόντερ και στο 80΄ με τον Γκριμ οι Πολωνοί πέτυχαν άλλα δύο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Λύρατζης, Παπάζογλου, Μπούσης, Μελιόπουλος, Τζοβάρας, Χατζηδίμπας (79΄ Γιούσης), Δουβίκας (63΄ Καμπέτσης), Βοΐλης, Ξενιτίδης, Γκαργκαλατζίδης (63΄ Δημήτρουλας).

• Και η Εθνική Παίδων απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση, μετά την ήττα που γνώρισε χθες από τη Νορβηγία με 3-0. Χάρη στη νίκη της η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, σε συνδυασμό και με την ήττα της Γερμανίας από τη Σκωτία με 1-0 στο άλλο ματς του ομίλου, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή