Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να πήρε το Οσκαρ για το σενάριο της ταινίας «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», αλλά ο Τζέιμς Αϊβορι (φωτ.) έχει τις ενστάσεις του για την τελική μορφή της ταινίας. Οπως είπε σε συνέντευξη του στον Guardian, κόπηκαν οι γυμνές σκηνές που είχε γράψει για τους δύο πρωταγωνιστές, αν και στην αρχή είχε τη σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο. Η ταινία που περιγράφει τον έρωτα ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού αποσύρθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, τις ταινίες του οποίου ελέγχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

(…) Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις φεντανύλης είχε ο Πρινς στο αίμα του όταν πέθανε, σύμφωνα με μια τοξικολογική εξέταση που αποκάλυψε το Αssociated Press. Η εξέταση έγινε κατά τη διάρκεια αυτοψίας της σορού του διάσημου τραγουδιστή και επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις για υπερβολική δόση φεντανύλης. Η φεντανύλη είναι ένα συνθετικό οπιούχο 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, η οποία χορηγείται ιατρικά σε συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις.

(…) Ολοι ξέρουμε ότι τα βιβλία είναι ένα πολύτιμο πολιτιστικό αγαθό. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν πολλά για να τα αποκτήσουν, ακόμη και την ελευθερία τους. Ετσι, ο Ιταλός βιβλιοπώλης Ρούντολφ Σόνεγκερ καταδικάστηκε για κλοπή ενός σπάνιου αντιτύπου της πρώτης έκδοσης του Χάρι Πότερ με την υπογραφή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αξίας 1.675 λιρών. Ο Σόνεγκερ άλλαξε το σπάνιο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς» με ένα άλλο σε κεντρικό βιβλιοπωλείο του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή