Συνελήφθη στο Τορίνο μέλος του ΙΚ

Συνελήφθη στο Τορίνο μέλος του ΙΚ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στο Τορίνο τον Μαροκινό Ελμάχντι Χαλίλι, οποίος κατηγορείται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

O Xαλίλι είναι είκοσι τριών ετών και κατηγορείται ότι συνέταξε κείμενο που προπαγανδίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία στα ιταλικά.

Νωρίτερα διέρρευσε ότι είχε αρχίσει να αναρτά κείμενα υπέρ του ΙΚ στο διαδίκτυο από το 2015, ενώ την ίδια χρονιά είχε καταδικαστεί σε δυο χρόνια με αναστολή για υποκίνηση σε βία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, o Xαλίλι προσπαθούσε να εξακριβώσει αν μπορούσαν να γίνουν επιθέσεις με φορτηγά σε ιταλικές πόλεις. 

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο 23χρονος συναντούσε Ιταλούς που είχαν ασπασθεί πρόσφατα την ισλαμική θρησκεία και το προφίλ των οποίων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «υποψήφιων μοναχικών λύκων», για να διαπιστώσει αν θα ήταν διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τη στιγμή της σύλληψής του, όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, ο Ελμάντι Χαλίλι φώναξε: «τύραννοι, πάω στην φυλακή κρατώντας ψηλά το κεφάλι».

Παράλληλα, έφοδοι πραγματοποιούνται από τους καραμπινιέρους και την αστυνομία στο Τορίνο και σε άλλες ιταλικές πόλεις, πάντα στα πλαίσια προπαγάνδας υπέρ της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο διαδίκτυο από ξένους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή