ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γαστρονόμος αφιέρωμα

Αφιέρωμα: Πάσχα στις Κυκλάδες
Ο γαστρονόμος αναστάτωσε ένα ολόκληρο νησί και ξεσήκωσε τους μάγειρες για να συλλέξει, να δοκιμάσει και να φωτογραφίσει τις νοστιμότερες συνταγές των Κυκλάδων για τις ημέρες της Λαμπρής.

Το δείπνο του Μ. Σαββάτου
Το κατσικάκι με σέσκουλα φρικασέ από την Τήνο, το πατσαδάκι αυγολέμονο και το βλασερό ψωμί της Άνδρου γίνονται οι πρωταγωνιστές του τραπεζιού που θα μας περιμένει μετά την Ανάσταση.


Τα «πρώτα» της Λαμπρής
Το γιορτινό τραπέζι ξεκινά με νόστιμους χορτοκεφτέδες, όπως οι πατατοκεφτέδες Νάξου του σεφ Γιάννη Βάσιλα, αλλά και δροσερές σαλάτες, όπως η μαϊντανοσαλάτα του Συριανού Λεονάρδου Ρούσσου.


Κρεατομεζέδες για την όρεξη
Και το τσιμπούσι συνεχίζεται με συκωταριά στιφάδο από την Πάρο, πουγκιά από μπόλια με σαντορινιά φάβα και γαρδουμπάκια με τσιπς πατάτας από τη Σύρο.


Κατσίκι ή αρνί;
Κατσικάκι γεμιστό με στάρι, σταφίδες και φιστίκια κελυφωτά, αρνάκι με αμπελόφυλλο, γραβιέρα και μέλι, κατσικάκι με βρούβες στη γάστρα ή κατσικάκι ασπρογιάχνι με πατάτες τηγανητές; Οι επιλογές μας πολλές, η επιτυχία για όλες δεδομένη.


 

Πασχαλινά κυκλαδίτικα γλυκά
Κλασικά μελιτίνια Σαντορίνης ή μαρέγκες γεμιστές με ανθότυρο και κανέλα της μαγείρισσας Αντωνίας Ζάρπα; Γλυκιά καθολική τυρόπιτα ή κουλούρια ανεβατά; Ετοιμάζουμε αυτές τις νοστιμιές τη Μεγάλη Εβδομάδα και μπαίνουμε στο κλίμα των ημερών.


Ανοιξιάτικες πίτες
Με πρώτη ύλη από τις Κυκλάδες ετοιμάσαμε 4 σπουδαίες πίτες και πιταράκια για όλες τις ώρες. Στη φωτογραφία η τηνιακή τάρτα με αγκινάρες και γραβιέρα.


Η μαγειρίτσα του Αστέριου Κουστούδη
Η πρόταση του σεφ για το τραπέζι της Ανάστασης: μαγειρίτσα με συκωτάκια κοτόπουλου και τραχανά.


Κάντ'το μόνος σου: κοντοσούβλι
Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μας ετοίμασε 4 μαρινάδες για αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι που θα ετοιμάσουμε στο σπίτι γρήγορα και εύκολα.


Με ανεβατό, «φέτα» Κεφαλονιάς και κρητική ξινομυζήθρα
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μάς προτείνει μοναδικές συνταγές για να εκμεταλλευτούμε τα ανοιξιάτικα τυριά σε πρωτότυπες μαγειρικές.


Κατευθείαν από τον αγρό
Σαλάτες με σπαράγγια, μαρούλι και παντζάρι που θα συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά πιάτα της φετινής Άνοιξης.


Με τα κόκκινα αυγά
Τσουγκρίζουμε, καθαρίζουμε, γεμίζουμε και απολαμβάνουμε. 5 πρωτότυπες γεμίσεις για να ετοιμάσουμε μεζεδάκια στο λεπτό.


Το ημερολόγιο του Γαστρονόμου
Δευτέρα – λαχανικά. Τρίτη – κοτόπουλο. Τετάρτη – όσπρια. Πέμπτη – ζυμαρικά. Παρασκευή – ψάρι. Σάββατο – κρέας. 24 καθημερινές συνταγές για ένα ολοκληρωμένο συνταγολόγιο. Στη φωτογραφία γαύρος πλακί με μάραθα, ελιές και κάππαρη και ψαρομπιφτέκια με πάπρικα και σιμιγδάλι.


Βάλαμε το μαρούλι στη σχάρα...
... και ετοιμάσαμε νοστιμιές με το εαρινό σαλατικό αλλά και με μάραθο. Μια δοκιμή θα σας πείσει.


Τα μυστικά του σεφ
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης νοστιμίζει την τάρτα με αρνί και περγαμόντο με λεμονόφυλλα!


Στο ζαχαροπλαστείο
Ο Στέλιος Παρλιάρος ολοκληρώνει γλυκά το τραπέζι του Πάσχα με νόστιμα γλυκά από όλο τον κόσμο όπως το γεμιστό τσουρέκι από την Αυστρία σε δύο εκδοχές: με παπαρουνόσπορο ή καρύδι.

Με την Καθημερινή της Κυριακής, 01/04

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ