Βρετανία: Σε κατάσταση συναγερμού πολλά σχολεία, μετά την αποστολή απειλητικών e-mail

Βρετανία: Σε κατάσταση συναγερμού πολλά σχολεία, μετά την αποστολή απειλητικών e-mail

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί πολλά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο απειλεί ότι παιδιά θα «πατηθούν με αυτοκίνητο και θα πυροβοληθούν» κατά την έξοδο τους από το εκάστοτε σχολείο τους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RT. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι τα συγκεκριμένα μηνύματα αποστέλλονται σε σχολεία «σε ολόκληρη τη χώρα».

Τα σχολεία πόλεων όπως το Λονδίνο, το Ντέραμ, το Κέιμπριτζ, το Σάφοκ και το Γουεστ Μίντλαντς, έχουν δεχθεί επιβεβαιωμένα το e-mail, ενώ την ίδια στιγμή οι δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα ανταποκρίνονται στις απειλές και πολλοί γονείς αναφέρεται ότι καταφθάνουν στα σχολεία, για να πάρουν μακριά τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Cambridge Times , ένα από τα e-mail αναφέρει ότι στις 3:15 μ.μ., τοπική ώρα, ένα αυτοκίνητο θα πέσει πάνω σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, τη στιγμή που θα φεύγουν από το σχολείο τους.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μήνυμα φέρεται να έγραφε: «Αν προσπαθήσετε να τα απομακρύνετε, ο οδηγός θα βγει και θα πυροβολήσει οποιονδήποτε μαθητή θα φεύγει. Έχετε μια επιλογή εδώ, μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το e-mail και να διακινδυνεύσετε τη ζωή των μαθητών, που αναφέρετε ότι σας ενδιαφέρουν ή μπορείτε να ακούσετε αυτό που σας λέμε εμείς. Ο μόνος τρόπος να βγείτε από αυτό είναι με ένα BANG». To e-mail υπογράφει μία ομάδα ονόματι «PI3x13t».

Εντούτοις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «οι απειλές αντιμετωπίζονται προς το παρόν ως φάρσα», ενώ δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι έχουν «οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή