Την πρώτη της εκπαιδευτική στρατιωτική πτήση στη Βόρεια Αμερική από τη σοβιετική εποχή πραγματοποίησε η Ρωσία

Την πρώτη της εκπαιδευτική στρατιωτική πτήση στη Βόρεια Αμερική από τη σοβιετική εποχή πραγματοποίησε η Ρωσία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία πραγματοποίησε την πρώτη στρατιωτική εκπαιδευτική πτήση της στη Βόρεια Αμερική μέσω του Βόρειου Πόλου από τη σοβιετική εποχή, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού, επικαλούμενος ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, ανέφερε ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε από ανθυποβρυχιακό αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας.

Παρότι δεν ανέφερε πότε έλαβε χώρα η πτήση, η ανακοίνωση του συμπίπτει με μία μεγάλη ναυτική άσκηση που πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στην Αρκτική, καθώς και με την ψυχροπολεμική ένταση που έχουν λάβει οι σχέσεις Δύσης – Ρωσίας, μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από δυτικές χώρες που ακολούθησε. 

Μάλιστα, στο κύμα αυτό αντέδρασε σήμερα η ρωσική πλευρά, ανακοινώνοντας ότι θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα σε όσες χώρες απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες και κάνοντας λόγο για συμμετρικά αντίποινα.

Η Ρωσία βρίσκεται εν μέσω ενός μεγάλου προγράμματος επανεξοπλισμού, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη στρατιωτική διείσδυση στην Αρκτική από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Η σημασία της Αρκτικής για τις μεγάλες δυνάμεις έγκειται στο γεγονός ότι έχει μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, μεγαλύτερα από αυτά της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή