Αρειος Πάγος: Δεν προσμετράται στον χρόνο προσωρινής κράτησης το «βραχιολάκι»

Αρειος Πάγος: Δεν προσμετράται στον χρόνο προσωρινής κράτησης το «βραχιολάκι»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι ο κατ´ οίκον περιορισμός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση (δηλαδή, το λεγόμενο «βραχιολάκι»), δεν αφαιρείται από το χρόνο προσωρινής κράτησης. Δηλαδή, ο χρόνος με «βραχιολάκι» και οι ημέρες τυχόν προφυλάκισης δεν αθροίζονται για τον κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, η Ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ. αριθμ. 2/2018 απόφασή της, αφού έκρινε ότι ο χρόνος της ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν αφαιρείται από το χρόνο προφυλάκισης, αναίρεσε βουλεύματα που είχαν προσμετρήσει σε καταδικασμένο στην υπόθεση της Energa-Hellas Power, το χρόνο που ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ως χρόνο προφυλάκισης.

Στην απόφαση της Ολομέλειας επισημαίνεται η πρόβλεψη της παραγράφου 2 του άρθρου 283Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η οποία αναφέρει ότι «λόγω της βαρύτητας και του επαχθούς χαρακτήρα του όρου του κατ΄ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, κατά κυριολεξία μέτρου δικονομικού καταναγκασμού, ορίζεται ότι ο περιοριστικός αυτός όρος αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς και η προσωρινή κράτηση σε σχέση με τη διάρκεια, τα ανώτατα όρια, την εξακολούθηση ή διακοπή του και την επανεξέτασης του στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή