Flashback στην 29η Μαρτίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 29η Μαρτίου-1

Ένας νεαρός Κούρδος μαχητής των Πεσμεργκά σηκώνει τη γροθιά του, για να εκφράσει την στήριξη του στην «Εθνική Εξέγερση» των Κούρδων του βορείου Ιράκ, στο πλαίσιο του Πολέμου του Κόλπου, το 1991. Η εξέγερση οργανώθηκε από δύο αντίπαλα κουρδικά κόμματα, την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), με κύρια αιτήματα την κουρδική αυτονομία και τη δημοκρατία στη χώρα. Η εξέγερση είχε ως αποτέλεσμα τη ντε φάκτο εγκαθίδρυση του Ιρακινού Κουρδιστάν, της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων του Ιράκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. (AP Photo)

Flashback στην 29η Μαρτίου-2

Η «τριανδρία» του πρώτου πληρώματος του θρυλικού αστρόπλοιου «U.S.S. Enterprise» της πρώτης τηλεοπτικής σειράς του «Σταρ Τρεκ», o κυβερνήτης Τζέιμς Τ. Κερκ (Ουίλιαμ Σάτνερ), ο πρώτος αξιωματικός και επιστημονικός σύμβουλος Σποκ (Λέοναρντ Νίμοϊ) και ο γιατρός Σκοτ (Ντιφόρεστ Κέλι), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση της μεταφοράς της επιτυχημένης δημοφιλούς σειράς στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία «Star Trek: The Motion Picture», στα στούντιο της Paramount, στο Λος Άντζελες, το 1978. (AP Photo/JLR)

Flashback στην 29η Μαρτίου-3

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ συνομιλεί με μία ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο μοναστηριακό συγκρότημα της πόλης Ζαγκόρσκ, εβδομήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης της στη Σοβιετική Ένωση, το 1987. (AP Photo/Boris Yurchenko)

Flashback στην 29η Μαρτίου-4

Οι Ρόλινγκ Στόουνς σε συναυλία στο θέατρο Ολύμπια του Παρισιού, το 1966. Δεξιά με το ντέφι διακρίνεται ο «φρόντμαν» του βρετανικού συγκροτήματος, Μικ Τζάγκερ, και αριστερά ο πρόωρα χαμένος κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μπράιαν Τζόουνς, ο πρώτος ροκ μουσικός που έγινε μέλος του περίφημου Club 27, της άτυπης ομάδας των μουσικών που έφυγαν από τη ζωή στην ηλικία των 27 ετών (Τζιμ Μόρισον, Τζάνις Τζόπλιν, Τζίμι Χέντριξ, κλπ.). (AP Photo/Lichitz/Bodini)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή