Αναδίπλωση από Π. Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναδίπλωση από Π. Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αποκάλυψη, κατόπιν επισημάνσεων της αντιπολίτευσης, λάθος υπολογισμών εκ μέρους του κ. Παύλου Πολάκη της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ, καθώς και περιπτώσεων λανθασμένης διαβεβαίωσης από πλευράς του για ζητήματα ηθικής τάξεως, «χρωματίστηκε» η χθεσινή δεύτερη ημέρα κατάθεσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής «για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 2007-2014».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης στην προ εβδομάδος κατάθεσή του είχε προβεί στην «αποκάλυψη» πως ανακαλύφθηκε έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκαλώντας πλήθος συζητήσεων και δυσμενών για τις προηγούμενες κυβερνήσεις πολιτικών εντυπώσεων. Στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό, αλλά, ύστερα από σειρά ερωτήσεων του βουλευτή (Ν.Δ.) Γ. Γεωργαντά, οδηγήθηκε στην παραδοχή ότι υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς του εκείνους: «Επιμένετε στο 230 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα;» ρωτήθηκε αρχικά. «Ναι. Τόσο βγαίνει. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο τι αθροίζω ως έσοδα και στο τι ξοδεύω», απάντησε ο κ. Πολάκης. Ωστόσο, ύστερα από σειρά άλλων ερωτήσεων του κ. Γεωργαντά που έδειχναν προχειρότητα στους «υπολογισμούς» μέσα από τουλάχιστον πράξεις «διπλοεγγραφών» σε διάφορα ποσά, ο αναπλ. υπουργός Υγείας παραδέχθηκε: «Συγγνώμη, έκανα ένα μεγάλο λάθος. Δεν είναι 230. Είναι 140 τα εκατομμύρια», σημείωσε για να προσθέσει ότι «και έτσι είναι πολλά τα χρήματα που λείπουν».

«Είναι λίγο μπακάλικο αυτό, “δεν είναι 230, είναι 140”. Δεν είναι σοβαρή διαδικασία αυτή», σχολίασε ο κ. Ν. Μηταράκης. «Οχι, όχι. Δεν είναι καθόλου μπακαλοτέφτερο, διότι με αυτό, αν ισχύουν τα υποτιθέμενα ταμειακά υπόλοιπα, τα οποία δεν ισχύουν, άρα δεν είναι 140 τότε. Μπορεί να είναι 170», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης, ενισχύοντας τον προβληματισμό εκείνων που τον άκουγαν σχετικά με την αξιοπιστία των «στοιχείων» που παρουσίαζε.

Σε άλλο σημείο, αποκαλύφθηκε ότι, ενώ αρχικώς κατήγγειλε ότι την περίοδο των προηγούμενων κυβερνήσεων άνοιγαν πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί, ώστε –όπως υποστηρίζει– να διευκολύνονται «μη νόμιμες συναλλαγές» μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, έξι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί δημιουργήθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι έγινε τουλάχιστον μία απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για επικοινωνιακούς σκοπούς –ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε πως ουδεμία τέτοια πράξη έγινε την παρούσα περίοδο– καθώς και ότι, κατά το ίδιο διάστημα, άτομο που είχε προσληφθεί σε δημόσιο φορέα βρέθηκε σε υπουργικό γραφείο. Σχετική παρατήρηση έκανε ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Τέλος, την έντονη δυσφορία βουλευτών-μελών της επιτροπής, αλλά και έγγραφη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της Βουλής εκ μέρους της ΔΗΣΥ προκάλεσε ο χλευαστικός έως και υβριστικός τρόπος με τον οποίο απαντούσε σε βουλευτές της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ ο κ. Πολάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή