Στη μέση το καρπούζι για το ρολό ταμειακής

Στη μέση το καρπούζι για το ρολό ταμειακής

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γραμμή της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ ακολούθησε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας αναφορικά με την απόφαση που είχε λάβει για την υπόθεση του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, το οποίο δεν διεξήχθη εξαιτίας του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία. Χθες βράδυ, το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε να κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον αγώνα με 3-0, ενώ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, δίχως να αφαιρεθούν βαθμοί όπως πρωτόδικα είχε αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό, το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και παράλληλα του επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο αγώνας κατακυρώθηκε στον Ολυμπιακό. Σε δεύτερο βαθμό, η Επιτροπή Εφέσεων υπό την προεδρία του κ. Σκουτέρη αποφάσισε στη μία το πρωί της 11ης Μαρτίου να επιστρέψει τους βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να «σβήσει» την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Ετσι, το βράδυ εκείνης της ημέρας, το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ διεξήχθη με κόσμο.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσέφυγαν τόσο ο Ολυμπιακός ζητώντας την αφαίρεση των βαθμών από τον ΠΑΟΚ όσο και ο αντίπαλός του που επεδίωκε να κατακυρωθεί υπέρ του το ντέρμπι που δεν άρχισε στην Τούμπα, ή να διεξαχθεί. «Αποφαίνεται κατά πλειοψηφία (3-2) ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσε τις πράξεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 3 περ. ε΄ εδ. α΄και β΄ σε συνδ. με το άρθρο 13 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κατακυρώνει τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (άρθ. 470 Κ. Ποιν. Δ.) Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ», ήταν η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Οσκαρ Γκαρθία αναφέρθηκε στην απόφαση που είχε λάβει η πολιτεία για διακοπή του πρωταθλήματος: «Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, νομίζω ότι άργησαν να πάρουν κάποια απόφαση, το καλό είναι όμως ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα πολιτικά συμφέροντα αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό γιατί δεν δουλεύω για την κυβέρνηση αλλά για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να σας δώσω συμβουλές για πράγματα που γνωρίζω, για πράγματα που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς συνεχίσαμε τις προπονήσεις και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ρυθμό επειδή οι περισσότεροι έλειπαν για υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή