«Σεισμός» έξι Ρίχτερ στην Εθνική Αργεντινής μετά το 6-1

«Σεισμός» έξι Ρίχτερ στην Εθνική Αργεντινής μετά το 6-1

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμό… έξι Ρίχτερ προκάλεσε στην Αργεντινή η φιλική ήττα-σοκ με σκορ 6-1 από την Ισπανία στη Μαδρίτη προχθές το βράδυ, με τον Τύπο στη χώρα του ταγκό να εστιάζει την προσοχή του στον εκλέκτορα της ομάδας και στον απόντα από τον αγώνα στο Μετροπολιτάνο Λιονέλ Μέσι.

«Μας χόρεψαν, μας σκόραραν… Τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και έως την αρχή του Μουντιάλ;» διερωτάτο χθες η εφημερίδα «Ολέ» του Μπουένος Αϊρες. Αλλα πρωτοσέλιδα είχαν τίτλους όπως «Καταστροφικό», «Αμφιβολίες για το Μουντιάλ» και «Συντριβή Σαμπαόλι», με αναφορά στον τεχνικό της Αργεντινής Χόρχε Σαμπαόλι, που ανέλαβε και την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

«Μας ήρθε ένα χαστούκι στο πρόσωπο, νιώθω άσχημα για τα παιδιά. Η ευθύνη είναι δική μου», είπε ο Αργεντινός προπονητής, προσθέτοντας ότι «στο β΄ ημίχρονο μας είχε πιάσει η θάλασσα».

«Οσοι επικρίνουν τον Λιονέλ Μέσι για την απόδοσή του με την Αργεντινή ας δουν τώρα πώς είναι η Αργεντινή χωρίς Μέσι», ήταν το ενδιαφέρον σχόλιο του Ισπανοβραζιλιάνου Ντιέγκο Κόστα, που σκόραρε το πρώτο γκολ στο Μετροπολιτάνο. Ο ίδιος ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν άντεξε να βλέπει άλλο τη συντριβή της εθνικής του ομάδας και αποχώρησε από τις εξέδρες μερικά λεπτά πριν από τη λήξη.

Με ένα αυτονόητο σχόλιο ο Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξε το μείγμα απογοήτευσης και συμπαράστασης που φαίνεται να τον κυριεύει μετά το ταπεινωτικό αποτέλεσμα, γράφοντας στο Instagram ότι «τη στιγμή αυτή το μόνο που χρειάζεται είναι βελτίωση. Πάμε, Αργεντινή!».

Από την άλλη πλευρά, στην Ισπανία παραμιλούν με την απόδοση της ομάδας του Γιούλεν Λοπετέγκι, που έφερε στην ομάδα των ανδρών τα αστέρια που είχε στα χέρια του στην Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ετσι ο μεν Ισκο της Ρεάλ πέτυχε χατ τρικ, οι δε Ροδρίγο Μορένο και Ιάγο Ασπας πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Μπάχαλο με VAR

Μεγάλη εντύπωση επίσης προξένησε προχθές το πέναλτι με το οποίο η Ιταλία απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Αγγλία. Αν και ούτε ο διαιτητής αντιλήφθηκε το πάτημα Αγγλου παίκτη σε Ιταλό μέσα στην περιοχή ούτε οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν, ο βιντεοδιαιτητής (VAR) υπέδειξε στον διαιτητή την παράβαση. «Χαίρομαι που αυτό δεν έγινε στο Μουντιάλ», είπε θυμωμένος ο Αγγλος προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμη η νίκη της Βραζιλίας με 1-0 μέσα στην έδρα της Γερμανίας, που έσπασε το αήττητο σερί των 22 αγώνων της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η οποία παρέταξε πολλούς αναπληρωματικούς στο φιλικό αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή