Ψηλά στην ατζέντα η Β. Ελλάδα

Ψηλά στην ατζέντα η Β. Ελλάδα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα» αναλαμβάνει και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σηματοδότησε με τη χθεσινή του συνάντηση με τα μέλη της νέας διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης – συνάντηση που θα θεσμοθετηθεί και αναμένεται να επαναληφθεί μετά το Πάσχα στη συμπρωτεύουσα, από την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέπεμψε μηνύματα για τους αναπτυξιακούς άξονες που θα δώσουν ανάσα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και για τη μεγάλη σημασία που αποδίδει εκλογικά και όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. «Η παράταξή μας είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε τη Βόρεια Ελλάδα».

«Ως πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας», τόνισε κατά την εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης. Καλωσορίζοντας τα νέα στελέχη (κυρίως από την αγορά) που προστέθηκαν στο προ εβδομάδων «ρετουσάρισμα» της διοικούσας με την αντικατάσταση της επικεφαλής Βίκυς Ευταξά από τον Αντώνη Γυφτόπουλο, τόνισε ότι η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη «σηματοδοτούν τις ρίζες του έθνους μας, της Ιστορίας μας και την ίδια μας την ταυτότητα». Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης προεξόφλησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θα πει αυτά που βιώνουν οι πολίτες». «Η ανεργία στη Μακεδονία είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της χώρας. Δυστυχώς, η μετανάστευση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες συνεχίζεται. Εχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα αντιμετωπίζουν την υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια. Η υπερφορολόγηση συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, “παγώνει” την κατανάλωση και ψαλιδίζει την ανάπτυξη. Η καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη είναι μουντή, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν προβλήματα και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει ανομία και βία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν εφείσθη κριτικής προς την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της πόλης, μιλώντας μάλιστα και για το «άχρηστο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Ιδιαίτερα επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ανάγκη για ένα σχέδιο αναβίωσης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τα νέα στελέχη να παρουσιάσουν τις σχετικές προτάσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εξάλλου, τους κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και εγρήγορση, καθώς ζήτησε την ευθυγράμμισή τους με την κεντρική στρατηγική του κόμματος, τη συνεργασία τους με τους τοπικούς βουλευτές και την πιο ισχυρή επικοινωνιακή και όχι μόνο παρουσία τους, ώστε να είναι συντονισμένο και ισχυρό το συνολικό μήνυμα που εκπέμπει η Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα. «Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πέφτει στις πλάτες σας σε μια συγκυρία που πολλοί θα επιδιώξουν να ανακαλύψουν και να αναπαράγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων. Στη συνάντηση, όπου μετείχαν, ακόμη, οι Μ. Σπυράκη, Κ. Τσιάρας, Λ. Αυγενάκης, Ο. Κεφαλογιάννη και οι τοπικοί βουλευτές, έγιναν ειδικές αναφορές στον Ιβάν Σαββίδη. «Ζητώ νομιμότητα απ’ όλους. Θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο, Οποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση». 

«Νίκη με διαφορά»

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με φοιτητές του Πανεπιστημίου Stanford, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει «με σημαντική διαφορά» τις επόμενες εκλογές. «Οσο πιο ισχυρό είναι το κόμμα μας την επόμενη των εκλογών τόσο πιο σταθερή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Εάν λάβεις μία ισχυρή εντολή, είσαι σε θέση να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου. Θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή