Handelsblatt: Ιστορική παραγγελία της Aegean στην Airbus

Handelsblatt: Ιστορική παραγγελία της Aegean στην Airbus

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρεται στη μεγάλη παραγγελία της Aegean στην Airbus. H εφημερίδα σημειώνει: «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγγελία στην 19χρονη ιστορία της Aegean Airlines αλλά και η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Aegean υπέγραψε την Τετάρτη στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσύμφωνο για την αγορά μέχρι και 42 αεροσκαφών τύπου  A320neo. Με την αγορά των νέων αεροσκαφών η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας θέλει να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αεροπλάνα, να μεγαλώσει το στόλο της και να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η συμφωνία προβλέπει την παραγγελία 20 αεροσκαφών τύπου A320neo και δέκα μεγαλύτερων αεροσκαφών τύπου A321neo, ενώ υπάρχει και η προοπτική αγοράς άλλων δέκα αεροσκαφών αυτών των τύπων. Το ύψος της συνολικής παραγγελίας μαζί με τις πιθανές αγορές ανέρχεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα 30 αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2020 και 2022 ενώ οι ενδεχόμενες υπόλοιπες παραγγελίες μέχρι το 2025».

Η εφημερίδα αναφέρει στη συνέχεια ότι η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο επιμελούς εξέτασης των προσφορών, ανάμεσα σε αυτών και της Boeing με το μοντέλο 737Max. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «για την Aegean Airlines που ξεκίνησε το 1999, το 2017 ήταν μέχρι σήμερα ο πιο επιτυχημένος χρόνος στην ιστορία της εταιρείας. Η επιχείρησε μετέφερε πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες και επωφελήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού».

Πηγή: Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή