3Μ: Kαινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο

3Μ: Kαινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 3Μ είναι μια εταιρεία που εφαρμόζει την επιστήμη για να δημιουργεί προϊόντα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, ευκολότερη και πιο ολοκληρωμένη. Η επιστήμη της 3Μ βρίσκεται σε πάνω από 50.000 προϊόντα. Με προϊόντα που πωλούνται σε σχεδόν 200 χώρες, με 91.584 εργαζομένους και παγκόσμιες πωλήσεις 30 δισ. δολαρίων, η 3Μ έχει ξεπεράσει τις 100.000 πατέντες συνολικά στην ιστορία της. Η 3Μ Ελλάς είναι η θυγατρική εταιρεία της 3M στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1970 και διακινεί τα προϊόντα της εταιρείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Στην 3Μ οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα από το σπίτι τους σε συμφωνία με τον προϊστάμενό τους. Προκειμένου να εργάζονται πιο αποτελεσματικά είτε από το γραφείο είτε από το σπίτι, η 3Μ παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία (HeadSets για teleconferences, sticks κ.λπ.), για να μπορούν να συνδέονται οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της εταιρείας από όπου κι αν βρίσκονται.

Προγράμματα όπως τα «Chat with HR» και «MD Lunch» προσφέρουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα να συζητήσουν με τη Διεύθυνση Προσωπικού και τον γενικό διευθυντή θέματα που τους απασχολούν, να μιλήσουν για τον εαυτό τους, το αντικείμενο της δουλειάς τους, τα ενδιαφέροντά τους, να αναλύσουν προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους και τους συναδέλφους, καθώς και να έχουν γεύμα με τη Διοίκηση.

Η 3Μ διοργάνωσε πέρυσι το πρωτοποριακό Corporate Wellness πρόγραμμα «Stress Release» στους χώρους εργασίας της, το οποίο περιελάμβανε συνεδρίες μασάζ, τονωτικά υγιεινά ροφήματα, ομιλίες για έλεγχο του στρες κ.λπ.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει ομαδική ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πρόσθετες καλύψεις ασφαλιστικού προγράμματος (βελονισμός/ομοιοπαθητική), πλήρη προληπτικό έλεγχο υγείας-check up, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους με τη συμπλήρωση 10 ετών και δυνατότητα μηνιαίας αγοράς εταιρικών μετοχών σε προνομιακή τιμή μέσω της μισθοδοσίας για όλους τους εργαζομένους (Global Employee Stock Purchase Plan). Η εταιρεία προσφέρει έξτρα ποσά στους εργαζομένους ως δώρα γάμου και γεννήσεως παιδιού, ενώ σε όσα παιδιά εργαζομένων περνούν στο πανεπιστήμιο η 3Μ προσφέρει από 300 €. Ακόμη, παρέχονται προσφορές και ειδικές τιμές για τις διακοπές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και προσφορές και ειδικές τιμές για αθλητικά κέντρα.

Συναδελφική καταξίωση:

Εορτασμός για το λογοτεχνικό βιβλίο εργαζομένου που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Βιβλία μοιράστηκαν δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους καθώς υπογράφηκαν ατομικά από τη συγγραφέα-συνάδελφο στην εκδήλωση που οργανώθηκε προς τιμήν της.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Υψηλές αξίες και εργασιακή ασφάλεια είναι ένας πολύτιμος συνδυασμός, σημείο αναφοράς της εταιρείας μας, ώστε να την κατατάσσει ως ένα εξαιρετικό μέρος να εργάζεται κανείς.
  2. Η 3Μ είναι μια εταιρεία που στηρίζει τον εργαζόμενο με extra παροχές και δυνατότητα εργασίας και από το σπίτι κάποιες φορές μέσα στον μήνα. Αισθάνομαι ασφάλεια, καθώς γνωρίζω πως ως εργοδότης θα είναι πάντα συνεπής. Η εμπειρία που λαμβάνω καθημερινά μέσα από την εργασία μου είναι σημαντική στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών και τεχνικών μου ικανοτήτων. Η 3Μ είναι μια σπουδαία εταιρεία, για την οποία θεωρώ πως όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι υπερήφανοι.
  3. Η εταιρεία ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο και την ποιοτική απόδοσή του. Γι’ αυτό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εργαζόμενο, π.χ. μασάζ, εκπαιδεύσεις, χώροι χαλάρωσης και ηρεμίας.
  4. Αισθάνομαι σαν να δουλεύω στην προσωπική μου επιχείρηση.
  5. Υψηλό επίπεδο εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Ίση μεταχείριση εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των εργαζομένων. Εξαιρετικές παροχές. Ευκαιρίες για όλους να αναδείξουν τις δεξιότητες και τις αυξημένες ικανότητες σε διάφορους τομείς.

Εταιρεία

3M Hellas

Κατάταξη στη λίστα

6 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπόριο & Διανομή Καταναλωτικών και Βιομηχανικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

65

Τζίρος (2016)

36.718.504 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

3,1%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

36/29

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

32

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

52,6%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

3Μ: Kαινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

3Μ: Kαινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο-2

 


Επενδύουμε στην επιτυχία των εργαζομένων μας 

3Μ: Kαινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο-3

Οι ετερόκλητες δραστηριότητες της 3Μ και η παγκόσμια εμβέλειά της προσφέρουν στους ανθρώπους μας ένα εύρος ευκαιριών ανάπτυξης που λίγες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν. Οι εργαζόμενοί μας έρχονται σε επαφή με πολλές διαφορετικές κουλτούρες, ζουν σε διαφορετικές χώρες και αναπτύσσουν δεξιότητες σε διαφορετικούς κλάδους. Οι άνθρωποι μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους και την καριέρα τους χωρίς να φύγουν από την 3Μ, αυξάνοντας τόσο τα προσωπικά τους οφέλη όσο και αυτά της εταιρείας μας.

Η 3Μ Hellas επιβραβεύει κάθε προσπάθεια, προσφέροντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ηγετικών συμπεριφορών, συνεχή εκπαίδευση και σημαντικές παροχές. Στόχος της εταιρείας είναι κάθε εργαζόμενος να έρχεται στη δουλειά με χαμόγελο, να θέτει Προτεραιότητες, να Καινοτομεί και να Στοχεύει ψηλά. Να εργάζεται με Τιμιότητα, Διαφάνεια, Συνέπεια, Ακεραιότητα και Ομαδικότητα. Αυτές είναι άλλωστε και οι Αξίες της 3Μ.

Ευχαριστούμε τους εργαζομένους της 3Μ Hellas, που για 3η συνεχόμενη χρονιά έκαναν την εταιρεία μας να φτάσει τόσο ψηλά και να λάβει αυτή τη σημαντική αναγνώριση!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή