Αποψη: Μικροπολιτική μέριμνα εν όψει εκλογών

Αποψη: Μικροπολιτική μέριμνα εν όψει εκλογών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αύξηση του αριθμού των εισακτέων έρχεται μαζί με την υπόσχεση διορισμών στην εκπαίδευση παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, την αύξηση των μετεγγραφών, την αύξηση των τμημάτων, την «πανεπιστημιοποίηση» όλων σχεδόν των ΤΕΙ, την «καθηγητοποίηση» όλων των καθηγητών ΤΕΙ, τη μείωση των μαθημάτων, την υπόσχεση κατάργησης των εξετάσεων, και με άλλα πολλά μέτρα που δεν δείχνουν μέριμνα για την εκπαίδευση αλλά μικροπολιτική μέριμνα ενόψει εκλογών. Η δε αύξηση ειδικά στα τμήματα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών δείχνει την περιφρόνηση προς τις επιστήμες αυτές, διότι προϋποθέτει την αντίληψη ότι δεν χρειάζεται ειδική εκπαίδευση υπό συγκεκριμένους όρους όπως στις φυσικές επιστήμες.

Η λάθος αυτή αντίληψη λέει ότι δεν χρειάζεται να παρακολουθείς, χρειάζεται να προσέρχεσαι απλώς στις εξετάσεις και κάποτε θα πάρεις το πτυχίο σου. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός θα προβάλλει ένα φιλολαϊκό προφίλ.

* Η κ. Βάσω Κιντή είναι καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή