AbbVie: Η εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της

AbbVie: Η εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της

4' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η AbbVie είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία με βάση την έρευνα εστιάζει στην ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο περίπλοκες και σοβαρές παθήσεις του πλανήτη. Απασχολεί παγκοσμίως πάνω από 29.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το 2013, μετά τον διαχωρισμό της εταιρείας Abbot σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, και απασχολεί 118 εργαζομένους.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Υπάρχει δομημένο πρόγραμμα mentoring, στο πλαίσιο του οποίου η Διεύθυνση Προσωπικού αντιστοιχίζει τους εργαζομένους ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και ακολουθούν συναντήσεις σύμφωνα με προσχεδιασμένο πλάνο ενεργειών.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον κήπο ΖΕΝ της εταιρείας, δύο φορές κάθε εβδομάδα, το πρόγραμμα χαλάρωσης «Tai Chi Chuan», ένα πρόγραμμα ασκήσεων που τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να διαχειριστούν την ένταση των υποχρεώσεών τους. Το «Tai Chi Chuan» βοηθά το σώμα να ανακάμψει και το πνεύμα να αποφορτιστεί από την κόπωση.

Στην εταιρεία υπάρχει ειδικός χώρος θηλασμού εντός του ιατρείου για τις νέες μαμάδες. Κάθε θηλάζουσα μητέρα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει το γάλα και να το αποθηκεύει σε ψυγείο που έχει εγκατασταθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Ένα από τα δυνατότερα σημεία της εταιρείας είναι οι εσωτερικές εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα,  συμβολίζοντας πάντα τα ιδανικά της εταιρείας, είτε αυτές αφορούν θεσμοθετημένες εορτές όπως το νέο έτος, είτε σημαντικές εταιρικές διακρίσεις στον φαρμακευτικό χώρο.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει στους εργαζομένους που είναι γονείς επιταγή αξίας 1.000 € για την κάλυψη μέρους των διδάκτρων για παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο (ιδιωτικό ή δημόσιο). Ακόμη, υποστηρίζει την ανάπτυξη των εργαζομένων καλύπτοντας το κόστος μεταπτυχιακών σπουδών στο 100% των διδάκτρων έως 5.000 € και από κει και πάνω (και μέχρι του ποσού των 15.000 €) το 80-100% για τους εργαζομένους που έχουν αναγνωριστεί ως «ταλέντα». Για τους υπόλοιπους εργαζομένους η εταιρεία καλύπτει το 80% της συνολικής δαπάνης έως του ποσού των 5.000 €.

Η AbbVie με το μετοχικό της πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να αγοράσουν τη μετοχή στη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος κατά την πρώτη ή την τελευταία ημέρα του κύκλου. Στην ήδη χαμηλή αυτή τιμή εφαρμόζεται και προνομιακή έκπτωση 15% για τους εργαζομένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, ο κάθε εργαζόμενος είναι ελεύθερος να χειριστεί όπως αυτός επιθυμεί τις μετοχές του, επιλέγοντας αν θα τις πουλήσει ή όχι.

Εθελοντισμός και Κοινωνική Ευθύνη:

Στην AbbVie οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Εθελοντές εργαζόμενοι ανέλαβαν να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και όλοι μαζί, με τη συμπαράσταση της διοίκησης, διαμόρφωσαν το πλάνο ενεργειών ΕΚΕ της εταιρείας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Αυτά τα οποία καθιστούν την εταιρεία μας ξεχωριστή είναι η αίσθηση της ισότητας μέσω του open space περιβάλλοντος, η παροχή πρωινού προς τους υπαλλήλους, οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις και η καλοσύνη το χαμόγελο και η όμορφη διάθεση με τα οποία μας αντιμετωπίζουν οι ανώτεροί μας καθημερινά. Επίσης οι εκδηλώσεις που γίνονται κάποιες φορές τον χρόνο (εκδρομές, γεύματα κ.λπ).
  2. Οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί και με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Προερχόμενος από τον κλάδο των FMCG είδα τεράστια διαφορά στην προσέγγιση των πραγμάτων από όλο τον οργανισμό και σε αυτό ευθύνονται αποκλειστικά οι άνθρωποι.
  3. Η αίσθηση ότι δουλεύεις σε ένα περιβάλλον όπου όλοι ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, οι οποίες επηρεάζουν ελάχιστα το αίσθημα αλληλεγγύης και τη συνεργασία μεταξύ μας, νιώθουμε τον κοινό σκοπό, έχουμε όραμα και αίσθημα υπευθυνότητας να τον εκπληρώσουμε!
  4. Οι άνθρωποι. Η καινοτόμα σκέψη είναι στο DNA των ανθρώπων της εταιρείας.

 

Εταιρεία

AbbVie Φαρμακευτική

Κατάταξη στη λίστα

2 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Φαρμακευτική εταιρεία

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

118

Τζίρος (2016)

59.080.964 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,7%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

66/50

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

85

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

36,4%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

AbbVie: Η εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

AbbVie: Η εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της-2


AbbVie: Το κλειδί της επιτυχίας είναι οι άνθρωποί μας

Η επένδυση στους ανθρώπους μας είναι στρατηγική μας επιλογή

AbbVie: Η εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της-3

Η καταξίωση αυτή είναι απόρροια μιας διαρκούς και συστηματικής προσπάθειας. Οι άνθρωποί μας αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας και η αυξημένη μέριμνα για το εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί στρατηγική επιλογή.

Επενδύουμε σε προγράμματα επιμόρφωσης και στοχευμένα πλάνα ανάπτυξης των ανθρώπων μας, επιβραβεύουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την αριστεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο εργασιακός μας χώρος αντικατοπτρίζει την κουλτούρα μας και τη σημασία που δίνουμε στην ποιοτική ανάπτυξη. Οι ανοιχτοί και σύγχρονοι χώροι μας δεν εξυπηρετούν απλώς την εργασιακή μας καθημερινότητα, αλλά είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να ενισχύονται η διάδραση, η επικοινωνία, η δημιουργική σκέψη και η χαλάρωση.

Η υιοθέτηση ευέλικτου ωραρίου, η παροχή της άνεσης και των μέσων για εργασία εκτός γραφείου, οι ομαδικές δραστηριότητες και οι διατμηματικές συνέργειες οικοδομούν κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Η προσπάθειά μας αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σταθερή μας παρουσία στις πρώτες θέσεις της ετήσιας έρευνας Best WorkPlaces. Για 4η συνεχόμενη χρονιά πετυχαίνουμε ακόμη μία μεγάλη διάκριση, κερδίζοντας την 3η θέση στην κατηγορία 50-250 εργαζομένων. Το πάθος, το όραμα, η ικανότητα, η εξέλιξη, η καινοτομία, η ομαδικότητα των ανθρώπων μας και οι αξίες της εταιρείας είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να ξεκλειδώνουμε διαρκώς νέες επιτυχίες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή