DHL Express (Ελλάς): Εργασία σε συντροφικό κλίμα

DHL Express (Ελλάς): Εργασία σε συντροφικό κλίμα

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η DHL Express (Ελλάς) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο των διεθνών ταχυμεταφορών (courier) και ανήκει στον όμιλο των Γερμανικών Ταχυδρομείων (DeutschePost-DHL). Είναι η εταιρεία που γνώρισε πρώτη στην Ελλάδα την υπηρεσία courier το 1978, παραμένοντας έως σήμερα ηγέτης του κλάδου, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 55%. Κύρια δραστηριότητά της η μεταφορά εγγράφων και δεμάτων σε ένα δίκτυο 220 χωρών και προορισμών.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η DHL Express Ελλάδος πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο στον κλάδο της, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, επισφραγίζοντας 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα και θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Κάθε χρόνο η εταιρεία συμμετέχει με περίπου 60 εργαζομένους στο Πανευρωπαϊκό τριήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου DHL που γίνεται στο Βέλγιο. Στόχος είναι οι υπάλληλοι της ελληνικής εταιρείας να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από όλη την Ευρώπη (3.000 συμμετέχοντες) και με την Ανώτατη Παγκόσμια Διοίκηση της εταιρείας. Στην αποστολή μεταξύ άλλων συμμετέχει και η υποστηρικτική ομάδα Cheerleaders της εταιρείας!

Για να ευχαριστήσει η εταιρεία τους εργαζομένους της για τη μακροχρόνια δέσμευση και προσφορά τους (για τα 5-10-15-20-25-30 χρόνια), τους βραβεύει με προσωπικό βραβείο και χρηματικό έπαθλο Long Service Award).

Το «Appreciation Week – Fit to Lead» περιλαμβάνει προγράμματα εκδηλώσεων που προάγουν την καλή φυσική κατάσταση και την υγιεινή διατροφή, όπως μαθήματα γιόγκα, πιλάτες, μασάζ στους εργαζομένους του τηλεφωνικού κέντρου, stretching στα γραφεία και στην αποθήκη, ομιλία διατροφολόγου, καθημερινή διανομή φρούτων και ξηρών καρπών, rafting στη Λάρισα και ποδηλατάδα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε επίσης το DHL Fest (κατά το… October Fest) με μπίρες και hotdogs, μετά το πέρας της βάρδιας, για τους εργαζομένους της «1ης γραμμής»!

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους κάθε μήνα κουπόνια σούπερ μάρκετ, ιδιωτικό ιατρικό-φαρμακευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει και τις οικογένειές τους (σύζυγοι και παιδιά), καθώς επίσης, σε όσους έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο εργασίας τους στην εταιρεία, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο καταθέτει κάθε μήνα το 4% του μηνιαίου μισθού. Επίσης, η εταιρεία συνεχίζει τις αυξήσεις μισθών σε ετήσια βάση, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι είναι σε πρόγραμμα μπόνους. Η εταιρεία όμως φροντίζει και για τα παιδιά των εργαζομένων με προσφορά σχολικών ειδών στα «πρωτάκια» και laptop στους νεοεισαχθέντες φοιτητές. 

«Seniors Grill for You»:

Το BBQ event «Seniors Grill for You» είναι μια εκδήλωση όπου τα μέλη της ανώτατης διευθυντικής ομάδας ψήνουν για το προσωπικό της εταιρείας, σε εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα σε μια γιορτή με πολλή μουσική και χορό!

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Αυτό που ξεχωρίζει στην DHL είναι το κλίμα αγάπης που υπάρχει για την εταιρεία από όλα τα μέλη που την απαρτίζουν, είτε διοικητικά είτε όχι. Όλοι έχουν πραγματικό και ουσιαστικό στόχο το συμφέρον της εταιρείας, και αυτό φαίνεται καθημερινά μέσα στην πίεση της δουλειάς, καθώς και στο δημιουργικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσω της καλής συνεννόησης στην «αλυσίδα» των διαδικασιών και των τμημάτων. Είμαι περιφανή που ανήκω σε αυτή την εταιρεία, δεδομένου ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τη νιώθω περισσότερο σπίτι μου και λιγότερο δουλειά.
  2. Δεν έχω δει μέχρι σήμερα να μην έχει βοηθηθεί κάποιος συνάδελφος όταν υπήρξε ανάγκη.
  3. H κουλτούρα της εταιρείας και το εργασιακό περιβάλλον είναι από μόνα τους μοναδικά, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικό μέρος για να εργάζεται κάποιος!
  4. Η αγάπη, η εμπιστοσύνη και το δέσιμο των υπαλλήλων κάνουν την εταιρεία μοναδικό και εξαιρετικό μέρος για εργασία
  5. Στην εταιρεία μου υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που την κάνουν ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζεται κανείς. Ο οργανισμός διακατέχεται από εταιρικές αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η αξιοκρατία και η κοινωνική ευθύνη.
  6. Είναι η καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα απλά!
  7. Οικογενειακή ατμόσφαιρα. Πραγματικό ενδιαφέρον της εταιρείας για τους υπαλλήλους.

Εταιρεία

DHL Express (Ελλάς)

Κατάταξη στη λίστα

1 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

10

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

355

Τζίρος (2016)

48.301.588 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

3,9%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

170/122

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

11

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

31,3%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

DHL Express (Ελλάς): Εργασία σε συντροφικό κλίμα-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

DHL Express (Ελλάς): Εργασία σε συντροφικό κλίμα-2

DHL, μια περήφανη οικογένεια!

DHL Express (Ελλάς): Εργασία σε συντροφικό κλίμα-3

Η εταιρεία παρέχει αίσθημα ασφάλειας και συντροφικότητας μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών και ετήσιων αυξήσεων, πρότυπους εργασιακούς χώρους, υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους. Δίνουμε έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία, με κορύφωση την Ετήσια Έρευνα Άποψης Εργαζομένων, στην οποία η συμμετοχή αγγίζει το 97%!

Παράλληλα, πάντα βρίσκουμε ευκαιρίες να βρισκόμαστε και να διασκεδάζουμε σε εκδηλώσεις της εταιρείας, πάρτι, αθλητικές δραστηριότητες, βραβεύσεις κ.λπ. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να υλοποιούμε προτάσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τους εργαζομένους μας!

Είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε στην DHL και έτσι ενωμένοι ΣΑΝ ΕΝΑΣ θα προχωρήσουμε!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή