Epsilon Net: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη

Epsilon Net: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος Εταιρειών Epsilon Net είναι μια καθαρά ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1999 στον τομέα της πληροφορικής. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου απασχολείται και η πλειονότητα των εργαζομένων. Το 2017, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, χορηγήθηκε στην Epsilon Net άδεια Κολεγίου και έτσι δημιουργήθηκε το Epsilon Net College.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η Epsilon Net από το 2011 έως και σήμερα προχώρησε σε αλματώδη αύξηση προσωπικού, που άγγιξε το ποσοστό του 205%, και μέσα στην κρίση προσέφερε εργασία σε πολλούς νέους επιστήμονες. Η εταιρεία, αξιοποιώντας την κρίση, επένδυσε σε νέα προϊόντα αλλά και σε ανθρώπους.

Στην Epsilon Net το σύνολο των εργαζομένων αμείβεται με μισθό μεγαλύτερο από τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό, ενώ πάνω από το 80% των εργαζομένων έχει λάβει bonus ή πριμ παραγωγικότητας κατά την τελευταία 4ετία.

Όταν κάποιος εργαζόμενος ολοκληρώσει 10 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία, οργανώνεται έξοδος στην οποία συμμετέχουν οι συνάδελφοι του τμήματός του, ο προϊστάμενος και ο διευθυντής του, για να τον ευχαριστήσουν.

Εκτός από τον γιατρό εργασίας, η Epsilon Net έχει συνεργασία και με ορθοπεδικό, ο οποίος παρακολουθεί την ομάδα μπάσκετ της εταιρείας, καθώς βέβαια και το σύνολο των εργαζομένων.

Κάποιες από τις παροχές της:

Έπειτα από αίτημα πολλών εργαζομένων, η εταιρεία ξεκίνησε μέσα στο 2017 συνεργασία με εστιατόριο που παρέχει κάθε μεσημέρι φαγητά τα οποία μπορούν να προμηθευτούν οι εργαζόμενοι με μια μικρή συμμετοχή. Κάθε Παρασκευή αναρτάται στο ενδο-εταιρικό portal το μενού της επόμενης εβδομάδας.

Για όσους εργαζομένους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή για περιπτώσεις εγκυμοσύνης υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης μπροστά στην είσοδο. Η εταιρεία, θέλοντας να παρέχει επιπλέον βοήθεια στα μέλη της που είναι και γονείς, ειδικά για τις ημέρες που κλείνουν τα σχολεία ανέλαβε την πρωτοβουλία να έρθει σε επικοινωνία με επιλεγμένες παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής και της Αττικής, για να εξασφαλίσει ειδικές τιμές για τους εργαζομένους της. Στους εργαζομένους που γίνονται νέοι γονείς η εταιρεία στέλνει λουλούδια, ευχές και ένα αρκουδάκι στο μαιευτήριο την ημέρα της γέννησης του παιδιού.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο:

Καθώς μεγαλώνει η εταιρεία και τα τμήματα είναι πλέον πολλά, καθορίστηκαν συγκεκριμένα άτομα από κάθε χώρο εργασίας, τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούν συναντήσεις με αντικείμενο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας (π.χ. κλιματισμός/εξαερισμός, έξτρα παροχές κ.ά.) και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στη Διοίκηση για να αξιολογηθούν και να υλοποιηθούν. Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνεται με συναντήσεις της Υπευθύνου της Διεύθυνσης Προσωπικού, η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις με τον κάθε εργαζόμενο της εταιρείας ξεχωριστά, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία-εξέλιξή του στην εταιρεία, τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς επίσης και προτάσεις για τη βελτίωση της εργασίας και του εργασιακού περιβάλλοντος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Και μόνο η αίσθηση ότι αντιμετωπίζεσαι ως άνθρωπος και όχι απλώς ως εργαζόμενος είναι πραγματικά καταλυτική! Υπάρχει ιδιαίτερη ευελιξία όταν συντρέχουν οικογενειακές υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένο παράδειγμα από το γεγονός πως ένιωσα ότι μπορώ να δημιουργήσω την πολύτεκνη οικογένεια που πάντα ήθελα, χωρίς να νιώσω ότι απειλείται η επαγγελματική μου υπόσταση, δεν υπάρχει. Αυτό μας δίνει δύναμη και μας κάνει να ερχόμαστε με ακόμη περισσότερη διάθεση στην εργασία μας.
  2. Το να φεύγεις από την εργασία με περισσότερη ενέργεια λόγω της δημιουργικότητας που νιώθεις ότι προσέφερες μέσα στη μέρα είναι απλώς… μοναδικό! Επίσης, ακούγεται η γνώμη όλων και βελτιώνονται διαδικασίες και καθημερινές εργασίες προς όφελος όλων.
  3. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και υποστήριξη των ανθρώπων στις δύσκολες στιγμές τους. Και εμένα προσωπικά και άλλους συναδέλφους, σε δύσκολες προσωπικές στιγμές η επιχείρηση μας στήριξε οικονομικά, ηθικά και ουσιαστικά παρά την αρνητική συγκυρία.
  4. Εμένα η Epsilon με έκανε να αντιληφθώ το ρητό που λέει «αν καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά που σου αρέσει (σε περιβάλλον που σε εμπνέει), δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στη ζωή σου».
  5. Η αμεσότητα με τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της εταιρείας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος της εταιρείας και η Γενική Διευθύντρια πολύ συχνά περνούν από όλα τα γραφεία για μια «καλημέρα» ή και έναν καλό λόγο όταν ολοκληρώνεται μια σημαντική εργασία.

Εταιρεία

Epsilon Net

Κατάταξη στη λίστα

2 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Πληροφορική, Προϊόντα Λογισμικού

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

362

Τζίρος (2016)

10.970.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

2,5%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

199/155

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

100

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

29,4%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Epsilon Net: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη-1

Δέσμευσή μας να ανταποδίδουμε καθημερινά την αφοσίωση των εργαζομένων μας

Epsilon Net: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη-2

Η «επιτυχημένη» συνταγή» της Epsilon Net δεν είναι άλλη από το ίδιο της το όραμα, που την έχει αναδείξει σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και, επίσης, αποτέλεσε «κλειδί» για την ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια της κρίσης: αποτελεσματική και ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών και της αγοράς μέσω επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και, φυσικά, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Οι ευχαριστημένοι εργαζόμενοι φέρνουν ικανοποιημένους πελάτες. Γι’ αυτό και κύριο μέλημά μας είναι η ύπαρξη ενός υγιούς και ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος, όπου κυριαρχούν η εμπιστοσύνη, η δημιουργικότητα, τα όνειρα, η θετική ενέργεια, ο σεβασμός και το πάθος. Παρέχουμε συνεχώς νέα κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι κάθε ένας από εμάς αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στην Epsilon Net. Στόχος μας είναι να είμαστε μια δεμένη ομάδα με ουσιαστική ανταπόκριση σε οικογενειακά, προσωπικά και οικονομικά προβλήματα.

Ευχαριστούμε τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, καθώς η διάκριση αυτή, αλλά και η αλματώδης ανάπτυξη της εταιρείας, οφείλεται σε αυτούς. Εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε να ανταποδίδουμε καθημερινά την αφοσίωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή