Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Διακρίσεις με διάρκεια

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Διακρίσεις με διάρκεια

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη με κύρια δραστηριότητα τη λιανική πώληση (Super Market). Η εταιρεία διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους. Καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και από τους νομούς της Στερεάς Ελλάδος, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία,  καθώς και τα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος και Θάσος με 250 σούπερ μάρκετ και 22 Cash & Carry (χονδρικής). Η εταιρεία έχει επίσης τρία πρατήρια βενζίνης.

Eνέργειες που ξεχωρίζουν:

Η ιστορία του ίδιου του κ. Διαμαντή Μασούτη, ο οποίος ξεκίνησε από πωλητής της ΤΡΥΛΕΤ και αγόρασε με δανεικά το πρώτο του φορτηγό για να μπει στο χονδρεμπόριο και να φτάσει σήμερα να δημιουργήσει τον γίγαντα Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., αποτελεί έμπνευση για όλους τους υπαλλήλους. Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα στελεχών στην εταιρεία που εξελίχθηκαν σε διευθυντικό επίπεδο από επίπεδο νεο-προσλαμβανόμενου ή ακόμη και πρακτικής άσκησης. 

Η εταιρεία έκοψε το 2017 (αθροιστικά σε καταστήματα, γραφεία και logistics center) 300 βασιλόπιτες και το χρηματικό ποσό που μοιράστηκε στους τυχερούς έφτασε τα 30.000 €.

Στα καταστήματα κοινοποιούνται συγχαρητήριες επιστολές από τη Διοίκηση της εταιρείας, ονομαστικά προς εργαζομένους, για την άψογη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η εταιρεία βράβευσε με τιμητική πλακέτα και δωροεπιταγή εργαζόμενο που είχε την ετοιμότητα και το θάρρος, γνωρίζοντας πρώτες βοήθειες, να σώσει τη ζωή ενός πελάτη που έπαθε καρδιακό επεισόδιο μέσα σε κατάστημα της εταιρείας.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο, παρόλο που η τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας του 2012 προέβλεπε μείωση μισθών 6,5%, ενώ οι νέες προσλήψεις γίνονται με υψηλότερους μισθούς συγκριτικά με αυτά που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στους εργαζομένους της εταιρείας παρέχεται έκπτωση 5% επί των αγορών τους. Επίσης δίνεται χρηματικό bonus στους πωλητές κρεοπωλείου/μαναβικής, προκαταβολή μισθού σε όλους από 25% έως 40% του μισθού τους και άτοκα δάνεια σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε όσους εργαζομένους κλείνουν 15 και 30 χρόνια στην εταιρεία δίνεται δώρο ρολόι χειρός κατά τη γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Επιβεβαιώνοντας την έννοια της ανθρωπιάς:

Η εταιρεία έχει σταθεί έμπρακτα στους εργαζομένους της και στις οικογένειές τους σε δύσκολες στιγμές, ενισχύοντας το αίσθημα της συντροφικότητας και του ομαδικού πνεύματος, αποδεικνύοντας πολλές φορές το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της πρώτα και πάνω απ’ όλα ως ανθρώπους. Εργαζόμενος που αποχώρησε με σύνταξη πριν από μερικά χρόνια και βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική ανάγκη απευθύνθηκε στη Διεύθυνση της εταιρείας για οικονομική βοήθεια και η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα, ενώ σε άλλη περίπτωση, για να διατηρηθεί το οικογενειακό εισόδημα, η εταιρεία προσέλαβε παιδί εργαζομένης η οποία δυστυχώς απεβίωσε.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Στην δική μας εταιρεία, κυρίαρχο ρόλο παίζει ο άνθρωπος. Δουλεύοντας κοντά 13 χρόνια, δεν αισθάνθηκα ούτε μία στιγμή ως υπάλληλος, παρά μόνο ως συνεργάτης της εταιρείας. Είναι τεράστιο θέμα και σπάνια τύχη να αισθάνεσαι τον ιδρυτή της εταιρείας, κ. Διαμαντή Μασούτη και γενικά τα στελέχη της εταιρείας, δίπλα σου σαν οικογένεια, και αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα.
  2. Ένας από τους λόγους που κάνει την εταιρεία μου ξεχωριστή είναι ότι βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό της. Έτσι στάθηκε και σε εμένα όταν χρειάστηκε να πληρώσω τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού μου (καθώς δεν είχα την οικονομική δυνατότητα) και μου τα χορήγησε η εταιρεία υπό μορφή άτοκου δανείου χωρίς δεύτερη σκέψη.
  3. Φροντίδα και σεβασμός για τον εργαζόμενο.
  4. Μετά από μια επέμβαση που έκανα (αν και ήμουν μόνο 6 μήνες στην εταιρεία), η εταιρεία στάθηκε στο πλάι μου και, επειδή το πόστο στο οποίο εργαζόμουν είχε βάρος που επιβάρυνε την υγεία μου, με μετέφεραν σε πόστο χωρίς ιδιαίτερο βάρος.
  5. Στην εταιρεία Μασούτης ενταχθήκαμε μετά από διάλυση άλλης εταιρείας. Μας περιέλαβε στο δυναμικό της, σαν να ήμαστε δικοί της άνθρωποι. Μας προσφέρει σιγουριά και δυνατότητες να εξελιχθούμε ως υπάλληλοι. Υπάρχει άμιλλα, συμπόνια, δέσιμο και αγάπη μεταξύ παλαιών και νέων υπαλλήλων. Μας παρέχει ό,τι καλύτερο σε εργασιακό επίπεδο. Είναι μια άψογη εταιρεία.

Εταιρεία

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Κατάταξη στη λίστα

3 (250+ εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Λιανικό εμπόριο/Super Market

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

6.704

Τζίρος (2016)

800.000.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0,7%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

1.554/1.512

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

6

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

36,7%


Χτίζουμε πάνω σε αξίες

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Διακρίσεις με διάρκεια-1

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς και τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η φετινή μας διάκριση καταδεικνύει τον ουσιαστικό δεσμό και τις σταθερές αξίες πάνω στις οποίες έχουμε χτίσει τη σχέση με τους εργαζομένους μας όλα αυτά τα χρόνια.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης δεν έχουμε κάνει καμία μείωση μισθών, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, συμβάλλουμε στην εξέλιξη των ανθρώπων μας και στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Επίσης, υλοποιούμε συστηματικές και εστιασμένες στον ανθρώπινο παράγοντα δράσεις, όπως έρευνες απόψεων εργαζομένων, αθλητικές εκδηλώσεις, βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών, ενέργειες ΕΚΕ κ.λπ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ως μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους, 6.700 ατόμων, με 272 καταστήματα, γραφεία και Logistics Center, διατηρούμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα μας.

Είναι αλήθεια πως η φετινή τρίτη θέση μάς πλημμύρισε με χαρά, ταυτόχρονα όμως μας έκανε να νιώσουμε ακόμα βαθύτερα την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους ανθρώπους μας για την περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και να προσπαθήσουμε ακόμα πιο δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς που μας τιμούν με την «ψήφο εμπιστοσύνης» τους επί 7 συνεχόμενα χρόνια.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε αυτό που μας έμαθε ο ιδρυτής της εταιρείας μας, ότι η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας.

Σας ευχαριστούμε!!!

 

Θωμάς Χρήστου, Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή