Praktiker Hellas: Aναζητώντας προτάσεις εργαζομένων!

Praktiker Hellas: Aναζητώντας προτάσεις εργαζομένων!

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Praktiker Hellas αποτελεί το Νo 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων DIY (Φτιάξ’ το μόνος σου) & Home Improvement. Βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων καταναλωτών από το 1991. Διαθέτει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα Β2Β και πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ. Σκοπός της Praktiker είναι η άριστη και η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών, προσφέροντάς τους ολοκληρωμένες ιδέες και λύσεις που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία έχει καθιερώσει τον «Θεσμό Βελτιωτικών Προτάσεων», σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για βελτίωση των διαδικασιών, καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και τρόπους αύξησης των πωλήσεων. Οι προτάσεις αξιολογούνται και στο τέλος κάθε έτους βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο και προχωρούν προς υλοποίηση. 

Τα καταστήματα που σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης πελατών και αναδεικνύονται «Great Service Stores» βραβεύονται σε ειδική τελετή και η Διεύθυνση του καταστήματος αναλαμβάνει τον εορτασμό της νίκης με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων του καταστήματος.

Στην Praktiker Hellas όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσουν απευθείας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με γραμμή επικοινωνίας που δεν περνάει ούτε από τη γραμματεία, και με αυτόν τον τρόπο μπορούν ελεύθερα να αναφέρουν όποιο θέμα υπάρχει.

Ανά τακτά διαστήματα, πραγματοποιείται η οικογενειακή Γιορτή «Family Day», κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στον χώρο εργασίας τους δικούς τους ανθρώπους και να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα, που περιλαμβάνει ομιλία του Γενικού Διευθυντή, ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας και παιχνίδια για τα παιδιά.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει σε όλους τους εργαζομένους ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα με δυνατότητα ένταξης προστατευόμενων μελών, εκπτωτική κάρτα για την αγορά εταιρικών προϊόντων (15% έκπτωση) και δωροεπιταγή γάμου και γεννήσεως για κάθε τέκνο. Η Praktiker δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων της, υιοθετώντας την ιδέα ότι «αναπτύσσοντας τους ανθρώπους μας αναπτύσσεται η εταιρεία». Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση γίνεται πράξη μέσα από τον θεσμό «Praktiker Academy», μέσω του οποίου η εταιρεία εκπαιδεύει και αναπτύσσει το προσωπικό της. Κομμάτι του «Praktiker Academy» είναι το «Praktiker Education Fund», με το οποίο η εταιρεία συνεισφέρει οικονομικά στην παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων και πιστοποιήσεων από τους εργαζομένους της. Σε περιπτώσεις απώλειας συγγενούς α’ βαθμού κάποιου εργαζομένου, αντί στεφάνου κατατίθεται το ποσό των 50 € στα Παιδικά Χωριά SOS και αποστέλλεται συλλυπητήρια επιστολή από τη Διεύθυνση της εταιρείας στην οικογένεια του θανόντος.

«Οι Μάστορες της Πόλης μας»:

Η Praktiker εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη δράση «Οι Μάστορες της Πόλης μας», στην οποία ομάδες εργαζομένων από κάθε κατάστημα και τα κεντρικά προσφέρουν εργασία εθελοντικά, με σκοπό να ομορφύνουν τις ίδιες τις πόλεις όπου ζουν (δράσεις καθαρισμού χώρων, δενδροφυτεύσεων, συντήρησης, επισκευών, βαφής, σημάνσεων και ανάπλασης πάρκων/σχολείων κ.λπ.) Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις εθελοντικές δράσεις του 2016 συμμετείχαν συνολικά 684 εθελοντές εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Η Praktiker Hellas έχει ως βασικές αξίες τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα, το ομαδικό πνεύμα, την υπευθυνότητα, καθώς και τον σεβασμό προς πελάτες και συναδέλφους. Ο καθένας αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της εταιρείας, συμμετέχοντας στην επίτευξη του συνολικού αποτελέσματος.
  2. Οι υπάλληλοι του τμήματος δίνουμε μόνοι μας λύση σε κάθε πρόβλημα και οι ιδέες μας ακούγονται με σεβασμό από τη Διοίκηση. Επίσης, ο αντίστοιχος προϊστάμενος εμπιστεύεται τις δυνατότητές μας και δεν είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι μας.
  3. Η αμεσότητα που υπάρχει μεταξύ των υπαλλήλων και των ανώτατων στελεχών. Αυτή η σχέση, που σε κάνει να εργάζεσαι από σεβασμό προς τη Διεύθυνση και όχι από φόβο. Το «θέλω» και όχι το «πρέπει» για να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους.
  4. Παρά την κρίση που υπάρχει, νιώθω μεγάλη ασφάλεια.
  5. Το μοναδικό και ασυνήθιστο στην εταιρεία μου είναι ότι νιώθεις οικεία στο εργασιακό σου περιβάλλον, μπορείς να εργάζεσαι ευχάριστα θέλοντας συνεχώς να δίνεις πράγματα (για την εταιρεία μας).

Εταιρεία

Praktiker Hellas

Κατάταξη στη λίστα

4 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Λιανικό Εμπόριο

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

1.450

Τζίρος (2016)

177.500.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

2,16%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

597/373

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

9

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

2,07%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Praktiker Hellas: Aναζητώντας προτάσεις εργαζομένων!-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή