ΥΓΕΙΑ: Οργάνωση, σιγουριά και φροντίδα

ΥΓΕΙΑ: Οργάνωση, σιγουριά και φροντίδα

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα που λειτούργησε στην Ελλάδα. Σε 17 ορόφους, 18 χειρουργικές αίθουσες και 315 κλίνες, καλύπτει το σύνολο των αναγκών στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Είναι το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει λάβει την κορυφαία παγκοσμίως διαπίστευση για την Ποιότητα και την Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας από τον οργανισμό Joint Commission International (JCI). Στο ΥΓΕΙΑ αντιμετωπίζονται ετησίως 150.000 ασθενείς και διενεργούνται 13.500 χειρουργικές επεμβάσεις και 1.000.000 εξετάσεις.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Στο τέλος κάθε μήνα το ΥΓΕΙΑ επιλέγει μερικά από τα καλύτερα σχόλια των ασθενών, όπως αυτά έχουν εκφραστεί στο έντυπο παρατηρήσεων εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών, και ενημερώνει όλους τους εργαζομένους, για να νιώθουν όλοι τη χαρά και την υπερηφάνεια μέσω αυτών των μηνυμάτων. Δύο φορές τον μήνα, εκ περιτροπής, στελέχη της Ανωτάτης Διοικήσεως ανά ζεύγη επισκέπτονται τμήματα του νοσοκομείου και μιλούν με το προσωπικό. Στόχος αυτής της διαδικασίας, η οποία ονομάζεται «Περίπατοι Ασφαλείας», είναι να δοθεί η δυνατότητα στο προσωπικό να εκφράσει ελεύθερα σκέψεις και ανησυχίες για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Η «Επιτροπή Αξιοκρατίας και Προσωπικών Παραπόνων» σκοπό έχει τη διασφάλιση της τήρησης της αρχής του δικαίου σε θέματα προσωπικού και την εφαρμογή της αξιοκρατίας στις ευκαιρίες ανέλιξης, προαγωγών, σταδιοδρομίας και ανταμοιβών. Επιλαμβάνεται προσωπικών παραπόνων μελών του προσωπικού,  τα οποία διαχειρίζεται με διακριτικότητα.

Μερικές από τις παροχές της:

Δωρεάν βρεφονηπιακός σταθμός και μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία από και προς τους χώρους της εταιρείας. Ο σταθμός έχει επιλεγεί με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και δεν παρέχει μόνο φύλαξη, αλλά και δημιουργική απασχόληση των παιδιών των εργαζομένων. Η εταιρεία χορηγεί επιπλέον ημέρες αδείας στο προσωπικό της για κάθε πέντε έτη υπηρεσίας που έχει συμπληρώσει στην εταιρεία. Κάθε εργαζόμενος έχει δωρεάν σνακ, φρούτο, καφέ ή άλλα ροφήματα καθημερινά, αλλά και ένα πλήρες γεύμα με συμβολική συμμετοχή. Παρέχεται ασφάλεια για απώλεια εισοδήματος, όπου αναπληρώνεται ο μισθός του εργαζομένου κατά 75% τουλάχιστον, όταν απουσιάζει με ασθένεια πάνω από έναν μήνα από την εργασία του, και έκτακτο επίδομα σοβαρών ασθενειών-σημαντικό εφάπαξ ποσό.

ΥΓΕΙΑ και στην περιφέρεια:

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι, με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί και Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος και Νίσυρος, Άργος Ορεστικού Καστοριάς), ενώ έχουν εξεταστεί πάνω από 8.700 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί πάνω από 34.100 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Στο ΥΓΕΙΑ δεν εργάζεσαι απλά, αλλά είσαι ενεργό μέλος μιας κοινότητας που αντιλαμβάνεται γρήγορα και έγκαιρα την αξία της ανθρώπινης ζωής. Σου καλλιεργεί τη δύναμη της ευθύνης, του χρέους, της προσφοράς, με δράσεις όπως για παράδειγμα εθελοντική συμμετοχή στις εξορμήσεις που διοργανώνονται από το ΥΓΕΙΑ για να προσφερθούν δωρεάν εξετάσεις σε συνανθρώπους μας.
  2. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, φιλικό περιβάλλον, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία των εργαζομένων μεταξύ τους, αλλά και με την Διοίκηση. Επίσης υπάρχει εξαιρετική πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία χρειάζεται ο εργαζόμενος για να κάνει τη δουλειά του, καθώς και εξαιρετικές παροχές υγειονομικής περίθαλψης για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.
  3. Το ΥΓΕΙΑ είναι εταιρεία που νοιάζεται για τον άνθρωπο, με αυτό το ιδανικό πορεύεται τόσα χρόνια και σαν μέγιστη έμπρακτη αγάπη ταξιδεύει. Υποστηρίζει σχολεία και ιδρύματα στην άγονη γραμμή (ακτοπλοϊκή) και στην ορεινή Ελλάδα.
  4. Η εταιρεία μου είναι η οικογένειά μου, με έχει στηρίξει σε δύσκολες προσωπικές στιγμές (διαζύγιο, προβλήματα υγείας χρόνια) και με βοηθάει να μεγαλώσω το παιδί μου με αξιοπρέπεια. Είναι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη.

Εταιρεία

ΥΓΕΙΑ

Κατάταξη στη λίστα

5 (250+ εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Νοσοκομείο

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

1.281

Τζίρος (2016)

207.900.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

5,2%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

405/788

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

20

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

56,9%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

ΥΓΕΙΑ: Οργάνωση, σιγουριά και φροντίδα-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

ΥΓΕΙΑ: Οργάνωση, σιγουριά και φροντίδα-2

«Όλοι μαζί στην κορυφή παροχής υπηρεσιών υγείας»

ΥΓΕΙΑ: Οργάνωση, σιγουριά και φροντίδα-3

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του ΥΓΕΙΑ που μας ανέδειξαν για ακόμη μία φορά στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Ο διαγωνισμός Βest Workplace βραβεύει τις εταιρείες που σέβονται, επενδύουν και εξελίσσουν τους εργαζομένους τους με συνέπεια και προσήλωση.

Παρόλο που η βράβευση για εμάς είναι η επιβεβαίωση των πρακτικών μας ως εξαιρετικού εργοδότη, αυτό που προκύπτει τελικά ως το πιο σημαντικό μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι η προβολή θετικών προτύπων, συμβάλλοντας όλες οι εταιρείες σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

Σε έναν τομέα ευαίσθητο και ιδιαίτερα απαιτητικό, τόσο σε παροχή υπηρεσιών όσο και συναισθημάτων, όπως είναι ο δικός μας κλάδος, στο ΥΓΕΙΑ διαθέτουμε όλα εκείνα τα συστατικά που διασφαλίζουν την εργασιακή σταθερότητα, την ανάπτυξη και την αναγνώριση της προσφοράς μέσα από ένα σύνολο παροχών που λειτουργούν ως ανταπόδοση για όλους τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Οι Άνθρωποί μας, οι οποίοι εργάζονται με υπερηφάνεια σύμφωνα με τα πρότυπα της κορυφαίας διαπίστευσης στον κόσμο για την ποιότητα και την ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας, Joint Commission International, την οποία διαθέτει μόνο το ΥΓΕΙΑ, μας οδηγούν στην επιτυχία των στόχων μας, με αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας για το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή