Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σιγουριά και υπερηφάνεια

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σιγουριά και υπερηφάνεια

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 1969, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών σε όλη τη χώρα, παράγοντας και διανέμοντας ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο γνωστών προϊόντων. Διαθέτει περισσότερες από 30 μάρκες και 200 διαφορετικά προϊόντα και συσκευασίες. Είναι μέλος του ομίλου Coca-Cola HBC, εμφιαλωτή της «The Coca-Cola Company», με όγκο πωλήσεων που ξεπερνά τα 2 δισ. κιβώτια. Συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην απασχόληση με 1.500 εργαζομένους και χιλιάδες έμμεσες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Οικογένειας», κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Μαΐου, σε έξι διαφορετικές εγκαταστάσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι για ξενάγηση, παρουσιάσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες, φαγητό, μουσική και δώρα. Η διοργάνωση της «Ημέρας Οικογένειας» πραγματοποιείται χάρη στην εθελοντική συμμετοχή 100 εργαζομένων.

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα παιδιά των εργαζομένων οργανώνονται σε χώρο εκτός γραφείων και εργοστασίων και προσκαλούνται και παιδιά από φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία στηρίζει η εταιρεία. Σημαντικό χαρακτηριστικό των παιδικών γιορτών είναι η προσφορά παιχνιδιών από τα παιδιά των εργαζομένων σε παιδιά που υποστηρίζονται και φιλοξενούνται σε κοινωφελείς οργανισμούς και ιδρύματα. Τα στελέχη της εταιρείας συναρμολόγησαν οι ίδιοι συνολικά 19 παιδικά ποδήλατα, τα οποία στη συνέχεια δωρήθηκαν στα Παιδικά χωριά SOS, μαζί με ευχετήριες κάρτες και πασχαλινές χειροτεχνίες.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους ένα δυναμικό, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής και υγείας, με πολύ σημαντικές καλύψεις, καθώς και ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από κοινού από την εταιρεία και τα μέλη.

Επιπροσθέτως, παρέχονται κάρτες καυσίμων με στόχο την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των εργαζομένων. Η εταιρεία μεριμνά για τα παιδιά των εργαζομένων επιδοτώντας τη χρήση βρεφονηπιακού σταθμού και βραβεύοντας τις επιτυχίες των αριστούχων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με αντίστοιχες δωροεπιταγές.

Μια πλατφόρμα πλήρους ευεξίας:

Μετά από διερεύνηση των αναγκών και των απόψεων των εργαζομένων, η εταιρεία δημιούργησε την ολιστική πλατφόρμα ευεξίας και ενέργειας «Be Well», η οποία εστιάζει σε 3 πυλώνες που αφορούν πνευματικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δράσεις. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ημέρες οικογένειας, engagement days, εθελοντισμό, αθλήματα, πλαίσιο αναγνώρισης βάσει των αξιών της εταιρείας, τρόπους οργάνωσης της εργασίας εύκολα και αποτελεσματικά (Make My Life Easy), μαθήματα yoga, εορτασμούς ξεχωριστών στιγμών, όπως η «Ημέρα της Μητέρας και του Πατέρα» και η πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Η εταιρεία αυτή για μένα είναι η «άλλη» μου οικογένεια. Νιώθω μια αίσθηση ασφάλειας όταν στις πιο δύσκολες στιγμές που έχω ζήσει, είτε προσωπικές, σε θέματα υγείας, είτε οικονομικές, την περίοδο των capital controls, η εταιρεία είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζει όλους.
  2. Σέβεται τους εργαζομένους της. Είχα παλαιότερα σοβαρό θέμα υγείας και με στήριξε λες και ήταν η οικογένειά μου. Αυτό για μένα τα λέει όλα.
  3. Νιώθουμε περήφανοι που εργαζόμαστε σε μια εταιρεία η οποία ξέρει «το πώς» και επενδύει ουσιαστικά στη νέα γενιά της χώρας, δίνοντάς της ελπίδα και όραμα, διαθέτοντας προγράμματα απασχολησιμότητας νέων που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες εύρεσης εργασίας και κατόπιν ανάπτυξης εσωτερικά στον οργανισμό μας, όπως το πρόγραμμα Graduate Trainee που «τρέχει» για 27 έτη.
  4. 1) Μπορώ να πάρω άδεια, όποτε χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. 2) Μπορώ να μιλήσω στον προϊστάμενό μου εύκολα και ανά πάσα στιγμή, χωρίς να φοβάμαι. 3) Υπάρχει ανταπόδοση της δουλειάς μου, είτε με προφορική αναγνώριση είτε με παροχές σαν δώρα από την εταιρεία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναγνώρισης της εργασίας των υπαλλήλων. 4) Υπάρχει γενική κατανόηση στον εργασιακό χώρο.
  5. Αίσθημα ενότητας και οικογενειακό κλίμα ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων στους διάφορους χώρους. Συνεχής δυνατότητα εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς, τεχνικούς και μη.

Εταιρεία

Coca-Cola Τρία Έψιλον

Κατάταξη στη λίστα

7 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παραγωγή και Διάθεση Μη Αλκοολούχων Ποτών

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

1.497

Τζίρος (2016)

412.000.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

4,3%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

1.098/399

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

22

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

30,6%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σιγουριά και υπερηφάνεια-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σιγουριά και υπερηφάνεια-2

Μαζί με τους ανθρώπους μας κάνουμε περισσότερα

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σιγουριά και υπερηφάνεια-3

Μια σημαντική διάκριση για εμάς, καθώς η φροντίδα και η εξέλιξη των ανθρώπων μας είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε καθημερινά και στην καρδιά των Αξιών μας.

Είμαστε δίπλα τους, επενδύοντας συνεχώς σε δράσεις και εξειδικευμένα προγράμματα για την ενίσχυση της θετικής ενέργειας, της ευεξίας και συνολικά της δέσμευσής τους. Παρέχουμε την καθοδήγηση, τα προγράμματα και τα εργαλεία που χρειάζονται οι άνθρωποί μας για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να χτίσουν μαζί μας μια επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα ή σε κάποια από τις 28 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλός μας διεθνώς.

Υποστηρίζουμε τους νέους ταλαντούχους της χώρας μας, δημιουργώντας ευκαιρίες να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους μαζί μας και να αισιοδοξούν για το μέλλον τους. Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων, όπως το Rise, Management Trainee και τα προγράμματα ταχείας εξέλιξης, δημιουργούμε συνεχείς ευκαιρίες ανάπτυξης και παρέχουμε καθοδήγηση σε κάθε βήμα τους, έτσι ώστε να μπορούν πάντα να προχωρούν μπροστά με επιτυχία.

H διάκριση αυτή μας εμψυχώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον προόδου και υψηλής απόδοσης, με έμφαση στην εξέλιξη των ανθρώπων μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή