Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.: Ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.: Ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ δραστηριοποιείται στον κλάδο του ηλεκτρολογικού, του οικιακού και του αρχιτεκτονικού φωτισμού, αλλά και του βιομηχανικού υλικού και ενεργειακών λύσεων. Είναι μία από τις πιο δυναμικές ελληνικές εταιρείες των τελευταίων ετών και η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού στη χώρα μας. Διαθέτει δύο μονάδες κατασκευής ηλεκτρολογικών πινάκων και ένα δίκτυο 57 καταστημάτων πανελλαδικά.

Eνέργειες που ξεχωρίζουν:

Ο Θεσμός «Extra Mile Champion» επιβραβεύει κάθε μήνα τους υπαλλήλους που παίρνουν πρωτοβουλία να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν διαδικασίες στην εργασιακή τους καθημερινότητα και να προάγουν τις αξίες της εταιρείας. Ο προϊστάμενος κάθε τμήματος προτείνει κάθε μήνα τους υπαλλήλους που πιστεύει ότι ξεχώρισαν και οι προτάσεις αξιολογούνται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από το Executive Committee της εταιρείας. Η επιβράβευση των υπαλλήλων γίνεται με δώρα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και στις προτιμήσεις κάθε εργαζομένου και ανακοινώνεται τόσο στην εταιρική εφημερίδα όσο και στο Intranet της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των «Managing Director Listening Sessions», κάθε εργαζόμενος έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια της εταιρείας για μια συζήτηση με ελεύθερη ατζέντα.

Έχει υιοθετηθεί επίσης το «Manager’s Feedback»: «αξιολόγηση»-feedback των εργαζομένων στον προϊστάμενό τους μέσω εξωτερικού ανεξάρτητου συμβούλου.

Στο πλαίσιο της εκτελεστικής αριστείας, η ΚΑΥΚΑΣ από τον Ιούνιο του 2017 εφαρμόζει την πρωτοβουλία με τίτλο «kill complexity», έχοντας ως στόχο τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της όσο και τη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των εργαζομένων της. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της απλοποίησης και του εξορθολογισμού των διαδικασιών. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο Executive Committee, οι οποίες εξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ακολουθεί αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και λαμβάνονται μέτρα όπου είναι εφικτό (δείτε ΠΑΡ.17 Kill Complexity στα Αποδεικτικά Στοιχεία).

Μερικές από τις παροχές της:

Η ΚΑΥΚΑΣ στηρίζει τους ανθρώπους της και τις οικογένειές τους παρέχοντας δώρα γάμων και γεννήσεων από 500 έως 1.000β€ και επιβραβεύοντας τους νέους φοιτητές ΑΕΙ – ΤΕΙ με δώρο ένα laptop. Επίσης οργανώνει και υποστηρίζει events με συμμετοχή αθλητικών ομάδων των εργαζομένων, όπως αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και αγώνες δρόμου. Η εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και κοπή πίτας για το νέο έτος σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας!

Η «Ημέρα των Εργαζομένων»:

Κάθε χρόνο στις 2/11, ημερομηνία μνήμης του ιδρυτή της εταιρείας Β. Καυκά, όλες οι εισπράξεις από τις πωλήσεις λιανικής μοιράζονται ισόποσα σε όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως θέσης, ιεραρχικού επιπέδου, καταστήματος κ.λπ. Η εταιρεία τιμά έτσι τον ιδρυτή της και παράλληλα τους εργαζομένους της!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή η εταιρεία μου δείχνει αξιοπιστία, κύρος και ανθρώπινο προφίλ, που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Δουλεύω αρκετά χρόνια στην εταιρεία και έχω εισπράξει αρκετή έμπρακτη βοήθεια σε πολλά προσωπικά μου προβλήματα, και το εκτιμώ.
  2. Ανθρώπινο περιβάλλον με σεβασμό. Σε προσωπικά δύσκολα θέματα ήταν δίπλα μου τόσο ηθικά όσο και υλικά, τους ευχαριστώ.
  3. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια εταιρεία που με στηρίζει και που ό,τι και αν χρειαστώ θα είναι δίπλα μου για να με ακούσει. Αυτό που ξεχωρίζω και θεωρώ μοναδικό είναι ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται την εταιρεία οικογένειά τους και είναι ικανοί να δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω από αυτό που τους ζητείται. Με μια λέξη, το φιλότιμο που έχω συναντήσει στην εταιρεία είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά.
  4. Πριν από λίγο καιρό είχα ένα πρόβλημα υγείας το οποίο με καθήλωσε στο κρεβάτι για αρκετούς μήνες. Σε τόσο δύσκολους καιρούς οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα με απέλυε και οπωσδήποτε δεν θα έδειχνε το ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι της εταιρείας μας. Είναι αξιόλογο ότι ενώ η εταιρεία αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς, παραμένει πιο ανθρώπινη από ποτέ!

Εταιρεία

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 

Κατάταξη στη λίστα

9 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

7

Συντροφικότητα

7

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Ηλεκτρολογικού Υλικού και Ειδών Φωτισμού

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

834

Τζίρος (2016)

122.400.973.23 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

4,6%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

655/178

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

44

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

12,4%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.: Ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή